GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Van Morrison protiv karantene: To je smrt slobode

Van Morrison protiv karantene: To je smrt slobode
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2020 / 08:48
Autor: SEEbiz / H
DUBLIN - Sjevernoirski glazbenik Van Morrison priprema tri pjesme u kojima kritizira karantenu uvedenu na vrhuncu pandemije koronavirusa i naziva je smrću slobode, objavio je glazbenik u petak na svojoj internetskoj stranici, a prenosi France Presse.

Autor pjesama kao što su „Gloria” i „Brown-eyed girl”, sada već 75-godišnjak, optužuje znanstvenike da su „izmislili čudne” razloge kako bi opravdali „porobljavanje” ljudi, po izvacima iz pjesama koje su prenijeli britanski mediji.

U jednoj ističe da „novo normalno nije normalno” i da „smo rođeni da bismo bili slobodni”.

U pjesmi „No more lockdown", pjeva „vlada više ne smije kršiti granice”, „dosta je bilo fašističkih tirana koji remete naš mir”.

Tri pjesme trebale bi biti objavljene s dva tjedna razmaka, a prva je najavljena za 25. rujna.

„Ne želim ljudima govoriti što trebaju činiti ili misliti, vlada to već rado čini”, objašnjava Van Morrison u izjavi objavljenoj na svojoj internetskoj stranici. „To je pitanje slobode izbora, vjerujem da bi ljudi trebali imati pravo samostalno misliti”.

Van Morrison je potkraj kolovoza izazvao kontroverzu kritizirajući „pseudoznanost” koja po njegovu mišljenju okružuje novi koronavirus te se zauzeo za nastupe uživo. Tu izjavu je u međuvremenu povukao sa svoje stranice.

Ponovio je poziv da se koncertne dvorane otvore punim kapacitetom.

Britanski ministar zdravlja Matt Hancock rekao je u petak da bi ponovno uvođenje stroge karantene u cijeloj zemlji bila „posljednja linija obrane” te da je vlada sklonija lokalnim karantenama.

Ujedinjeno Kraljevstvo, teško pogođeno covidom-19 s više od 41.000 mrtvih, bilježi zadnjih dana brzo širenje zaraze, kao i mnoge druge zemlje.

Tagovi: Van Morrison, novo normalno, karantena,
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE