GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

V.B.Z. slavi 30 rođendan trodnevnim V.B.Z. festom

V.B.Z. slavi 30 rođendan trodnevnim V.B.Z. festom
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2021 / 21:01
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Svoj trideseti rođendan nakladnička kuća V.B.Z. obilježit će trodnevnim V.B.Z. festom - od 29. lipnja do 1. srpnja - na kojemu će petnaestak autora predstaviti svoje nove knjige, a okrugli rođendan proslavit će i pokretanjem nove biblioteke "Nobelovci".

U novoj biblioteci "Nobelovci" bit će objavljeno deset knjiga nobelovaca čija je djela V.B.Z. objavljivao u svojih prvih trideset godina. Prvih pet knjiga bit će objavljeno ove, a ostale tijekom sljedeće godine, priopćio je V.B.Z. najavljujući svoju rođendansku proslavu.

Svojim najvažnijim knjigama u biblioteci "Nobelovci" bit će predstavljeni Gabriel García Márquez, Samuel Beckett, Isaac Bashevis Singer, Ernest Hemingway, Günter Grass, J. M. Coetzee, José Saramago, Camilo José Cela, Doris Lessing i Ivo Andrić.

Šur Puhlovski, Pintarić, Glamuzina, Rudan, Ferić, prvi pandemijski roman...

Prvi dan festivala, u utorak 29. lipnja, Marina Šur Puhlovski predstavit će roman "Zbogom, djevojčice", koji nas vraća u šezdesete i ponovno vodi u svijet Sofije Kralj, protagonistice njezinih ranijih nagrađivanih romana. U utorak će se posjetitelji družiti se i s Jadrankom Pintarić, čija je knjiga "Dobro sam i ostale laž" doživjela brojne sjajne književne kritike, približujući nam svakodnevicu melankolika, a prvi festivalski dan bit će završen čarobnim putovanjem Iranom i putopisom Hrvoja Rupčića „"U zemlji plemenitih ljudi", koji ne silazi s top ljestvica najčitanijih knjiga o putovanjima.

U srijedu, 30. lipnja, bit će predstavljen prvi domaći pandemijski roman - V.B.Z.- ov novitet "Sami" Marinka Koščeca, posjetitelji će se moći družiti na jednoj dekameronskoj zagrebačkoj večeri za koju je 'kriv' Jonathan Franzen u romanu "Drugi zakon termodinamike" Drage Glamuzine, a za kraj drugoga dana pripremljena je pjesnička poslastica - naši pjesnici i pjesnikinje čitat će poeziju iz svojih novih zbirki. To su Mladen Blažević, Lana Derkač, Tomislav Domović, Andrijana Kos Lajtman, Irena Matijašević, Ivica Prtenjača, Damir Radić i Marko Tomaš.

Zadnjega zagrebačkog festivalskog dana, u četvrtak, 1. srpnja, bit će predstavljena nova knjiga Vedrane Rudan "Puding od vanilije" u kojoj još direktnije i preciznije 'tranšira' hrvatsku stvarnost te roman "Putujuće kazalište" Zorana Ferića - kompleksna obiteljska saga kroz koju je ispričana hrvatska i domaća povijest dvadesetoga stoljeća.

Tagovi: nakladnička kuća V.B.Z., V.B.Z. fest, Mladen Blažević, Lana Derkač, Tomislav Domović, Marinko Koščec, Marina Šur Puhlovski, Gabriel García Márquez, Samuel Beckett, Isaac Bashevis Singer, Ernest Hemingway, Günter Grass
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE