GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U novoj sezoni u Kazalištu Marina Držića sedam premijera

U novoj sezoni u Kazalištu Marina Držića sedam premijera
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2021 / 22:30
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - U dubrovačkom Kazalištu Marina Držića u sezoni 2021. planirano je sedam premijera, a dogovorena su gostovanja i drugi događaji u skladu s epidemiološkim mjerama, objavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare na Velikoj sceni te kazališne kuće.

Ravnatelj Paolo Tišljarić tom je prilikom podsjetio kako je proračun bio prepolovljen pa je bilo izrazito teško složiti ga, pri čemu su se mnogi umjetnici odrekli više od polovice svojih honorara, a neki i u cijelosti.

"Program je raznolik i zanimljiv i nadam se da ćemo usprkos pandemiji uspjeti ispuniti barem dio. Naravno da su nam na prvom mjestu zdravlje zaposlenika i publike, a potom naslovi. Svi su naslovi osmišljeni za manje ansamble jer nas je pandemija prisilila da smanjimo tendencije k velikim i raskošnim predstavama. Nadam se da će publika ipak uživati jer smo nastojali zadovoljiti razne ukuse", poručio je Tišljarić.

Istaknuo je kako su najveća prepreka u izvedbi programa epidemiološke mjere, zbog kojih se ne mogu ostvarivati reprizne izvedbe ni gostovanja s većim ansamblom glumaca.

Sezonu u Kazalištu Marina Držića u veljači će otvoriti premijera predstave "Art" autorice Yasmine Reza i u režiji Jasne Jukić, a u ožujku je planirana premijera "Amfitriona" u koprodukciji sa šibenskim Hrvatskim narodnim kazalištem, s autoricom Ivanom Vuković (prema Moliereu) i redateljicom Helenom Petković. Svibanj će obilježiti premijera predstave "Dan ubojstava u priči o Hamletu" u režiji i adaptaciji Livije Pandur, a prema motivima "Hamleta" W. Shakespearea, B. M. Koltesa i H. Mullera.

Za lipanj je najavljena premijera autorskog projekta "Južina" Aleksandra Švabića i Vedrane Klepica, kao i predstave "Night Writer" autora i redatelja Jana Fabrea. Predstava "Jel' tako Zorane?" po motivima priče Tanje Mravak i u režiji Tamare Damjanović imat će premijeru u rujnu, a kazališnu sezonu u listopadu će zatvoriti "Maškarate ispod kuplja" Ive Vojnovića u režiji Paola Tišljarića.

U osvrtu na proteklu sezonu ravnatelj Tišljarić je istaknuo kako ju je u uvjetima pandemije bilo jako teško planirati, ali je usprkos tome ostvareno sedam premijera, od čega dvije za djecu i mlade.

"Iako smo imali tromjesečno zaključavanje, na svojoj smo sceni imali 80 izvedbi i gledalo nas je oko sedam tisuća gledatelja, a njih oko deset tisuća online. Osim toga, ostvarili smo tri koprodukcije, a na gostovanjima smo izveli rekordnih 17 predstava od Ljubljane do Zagvozda", rekao je Tišljarić.

Tagovi: Kazalište Marina Držića, Paolo Tišljarić, Yasmina Reza, Jasna Jukić, Aleksandar Švabić
PROČITAJ I OVO
Od danas u prodaji vinili Šarla akrobate, Električnog orgazma i Paket aranžmana
REIZDANJA
Od danas u prodaji vinili Šarla akrobate, Električnog orgazma i Paket aranžmana
ZAGREB - U godini 2021. kriju se brojevi 2 i 1, stoga je 22.1. najbolji datum za početak priče zvane proslava 40 godina novog vala.
Pismo Mire Furlan iz 1991. koje bi trebalo posramiti mnoge
DOKUMENTI
Pismo Mire Furlan iz 1991. koje bi trebalo posramiti mnoge
ZAGREB - "Strahovito je tužno biti prisiljen na opravdavanje, a nedjelo ne postoji. Postoji samo očaj, muka i užas. Preda mnom više ne stoje nikakve odluke koje moram donijeti. Sve su odlučili drugi."
Dekanica o seksualnom skandalu na Akademiji: Šokirali su me opisi djela
SKANDALI
Dekanica o seksualnom skandalu na Akademiji: Šokirali su me opisi djela
ZAGREB - Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu pripremit će u ponedjeljak dokumentaciju vezanu uz prijave za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje te ju nakon konzultacija s Uredom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova predati DORH-u, rekla je u petak dekanica Franka Perković.
Šerbedžija: Mira Furlan je voljela svijet, ali se i plašila svijeta, bila je ranjiva
OPROŠTAJ
Šerbedžija: Mira Furlan je voljela svijet, ali se i plašila svijeta, bila je ranjiva
ZAGREB - "Doživjela je nepravedno mnoge udarce od ostrašćenih nacionalista iz zemlje u kojoj je rođena i živjela. I sve izdržala."
Korona po treći put odgodila film o Jamesu Bondu
ODGODA
Korona po treći put odgodila film o Jamesu Bondu

LONDON - Novi nastavak filma o britanskom agentu Jamesu Bondu odložen je treći put zbog pandemije koronavirusa.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE