GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tužilaštvo ipak pokreće istragu protiv Lečića

Tužilaštvo ipak pokreće istragu protiv Lečića
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2021 / 22:10
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Krivična prijava protiv Branislava Lečića, povodom optužbi njegove mlađe koleginice, glumice Danijele Štajnfeld da ju je silovao, biće podneta Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Danijela Štajnfeld, mlada srpska glumica, prethodno je u svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, ali je ime seksualnog napasnika kog optužuje, Višem javnom tužilaštvu u Beogradu otkrila krajem marta, nakon čega se vratila u Ameriku gde inače živi. Ona je tada optužila za silovanje bivšeg ministra i člana Demokratske stranke Branislava Lečića i iznela da je on misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao, saznaje Nova.rs.

Štajnfeld je ranije izjavila da ju je silovala osoba iz njene branše, koja je veoma uticajna u svetu filma i koja se takođe bavi produkcijom, ali ime nije želela da otkrije, smatrajući da je od tada prošlo dosta vremena i da će takav čin biti teško dokaziv.

Nedugo nakon toga, na naslovnoj strani Nedeljnika, 8. aprila, osvanula je ispovest bivše jugoslovenske glumice i sadašnje psihološkinje Merime Isaković, u kojem priznaje da je Lečić nju pokušao da siluje. U slučaju Isakovićeve, koja je Lečića optužila za seksualno zlostavljanje koje se dogodilo 1978. godine, došlo je do apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Ipak, iako je javnost mislila da će Lečić proći bez posledica u slučaju Štajnfeld, Isakovićeva je poručila da je spremna da svedoči i njena ispovest je preokrenula događaj.

Poznati glumac i opozicioni političar Branislav Lečić je jedan od prvih koji se oglasio nakon saznanja javnosti o slučaju Mike Aleksića. On je podržao mlade glumice koje su javno iznele da su bile žrtve silovanja i seksualnog uznemiravanja i sam je naglasio kako svako nasilje osuđuje. Ipak, nepunih dva meseca kasnije, Branislav Lečić se našao na mestu svog kolege Mike Aleksića, i sam je optužen za silovanje i pokušaj silovanja od strane svojih koleginica prvo Danijele Štajnfeld i nedavno Merime Isaković.

U javnosti je, u slučaju Štajnfeldove, na „Insajderu“, osvanuo snimak razgovora Štajnfeldove i Lečića, koji je glumica uz ostale dokaze predala tužilaštvu, gde se kroz razgovor može čuti da Lečić nije opovrgnuo da ju je silovao.

Tagovi: Danijela Štajnfeld, Branislav Lečić, Merima Isaković, silovanje
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE