GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tri večeri glazbe i filma Zagrebačke filharmonije u Vukovaru od 17. do 19. lipnja

Tri večeri glazbe i filma Zagrebačke filharmonije u Vukovaru od 17. do 19. lipnja
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2020 / 16:58
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebačka filharmonija (ZF) gostovat će u Vukovaru od 17. do 19. lipnja, a za gostovanje pripremila je tri večeri glazbe i filma na jedinstvenoj lokaciji Perivoja dvorca Eltz u sklopu projekta Fil(m)harmonija koji je dio EU projekta prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije.

Pod zvjezdanim nebom Perivoja dvorca Eltz tako će na velikome platnu, tjekom tri lipanjske večeri s početkom u 21 sat, posjetitelji moći uživati u projekcijama kultnih filmova Charlieja Chaplina uz izvedbe uživo velikog orkestra ZF-a , priopćila je u petak Gad produkcija iz Zagreba.

Nositelji toga EU projekta prekogranične suradnje su Zagrebačka filharmonija i Muzička omladina Novoga Sada. Projekt je 'lansiran' prošle godine u Novome Sadu, a potom i u Iloku, u 2020. planirana mjesta za njegovu provedbu su Vukovar i Subotica, a financiran je novcem EFRR-a i IPA II fondova Europske unije.

Kao gosti ZF-a, u izvedbama će sudjelovati i glazbenici odabrani audicijom Muzičke omladine Novoga Sada. Projekt u Vukovaru podupiru Muzej grada Vukovara i Hrvatski dom Vukovar.

Na rasporedu sve tri večeri Chaplinovi su kultni filmovi "Pasji život" i "Mališan", a ulaz na sve projekcije je slobodan.

Kako je istaknuto, svim ljubiteljima filmske i glazbene umjetnosti - a prije svega svima onima koji žele doživjeti nešto novo i nesvakidašnje - ZF i maestro Krešimir Batinić poručili su da ne propuste ovaj jedinstveni spoj glazbe i filma, jer će ga još dugo pamtiti.

Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na blagajni Hrvatskoga doma Vukovar gdje će se, u slučaju lošega vremena, projekcije i održati.

Tagovi: Zagrebačka filharmonija, Charlie Chaplin, Fil(m)harmonija, Vukovar, Subotica
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE