GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević najavio smjenu Siriščevića

Tomašević najavio smjenu Siriščevića
SMJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2023 / 13:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u utorak da će prihvatiti prijedlog Upravnog vijeća Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog te razriješiti ravnatelja Dražena Siriščevića zbog niza nepravilnosti u radu.

Razmotrio sam prijedlog UV-a, vidio sam i Siriščevićevo pisano očitovanje na optužbe koje mu UV stavlja na teret te sam donio odluku da ću prihvatiti prijedlog UV-a o razrješenju ravnatelja KD-a, rekao je Tomašević na redovitoj konferenciji za medije.

Kako je objasnio, nepravilnosti su bile vezane uz nepodnošenje izvješća o radu UV-u u pisanoj formi, uz započinjanje radova unutar Dvorane bez prethodne suglasnosti konzervatora, odnosno Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, te za netransparentnu podjelu ulaznica u više navrata, o čemu je Državni ured za reviziju upozoravao Lisinski još od 2013. godine.

Tomašević je napomenuo da je Siriščević ravnatelj KD Lisinski 14 godina, a ulaznice se i dalje dijele netransparentno. Za koncert Placida Dominga, primjerice, podijeljeno je više od 300 ulaznica te se time i dalje kršio uvjet Državnog ureda za reviziju koji je zbog toga i dao uvjetno mišljenje za reviziju KD Vatroslav Lisinski.

"S obzirom na sve te okolnosti donio sam odluku da ću prihvatiti prijedlog UV-a i da ću razriješiti Dražena Siriščevića s mjesta ravnatelja", rekao je Tomašević.

Tagovi: Tomislav tomašević, Dražen siriščević, KD Vatroslav Lisinski
PROČITAJ I OVO
Predavanje i predstavljanje knjige Damira Demonje u četvrtak u Francuskom institutu
NAJAVE
Predavanje i predstavljanje knjige Damira Demonje u četvrtak u Francuskom institutu
ZAGREB - U četvrtak 23. ožujka u 17.30 u Francuskom institutu na rasporedu je predavanje i predstavljanje knjige Damira Demonje „La joie de Paris: Radost Pariza – Riznica umjetnosti“, autora dr. sc. Damira Demonje.
Bruce Willis proslavio rođendan, supruga objavila dirljivu poruku
ROĐENDAN
Bruce Willis proslavio rođendan, supruga objavila dirljivu poruku
LOS ANGELES - Kako je Bruce Willis u nedjelju napunio 68 godina, njegova supruga Emma Heming obilježila je taj dan iskrenom porukom o brizi za nekoga tko živi s frontotemporalnom demencijom.
Djed
PRAZNINA (3)
Djed
Djed je već u ranoj mladosti imao svoj svijet. I nije taj svijet bio besprijekoran, ništa bolji od tvog ili mog, ali bio je njegov. Neću zaboraviti koliko je Djed strahovao od jedinica u školi.
Preminula književnica Dubravka Ugrešić
IN MEMORIAM
Preminula književnica Dubravka Ugrešić

ZAGREB - Preminula je Dubravka Ugrešić, jedna od najistaknutijih europskih esejistica i spisateljica.

Drago Diklić dobitnik je ovogodišnjeg priznanja za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu
PRIZNANJA
Drago Diklić dobitnik je ovogodišnjeg priznanja za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu
ZAGREB - Drago Diklić dobitnik je ovogodišnjeg priznanja za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu. Nagrada će mu biti uručena u danas, a u subotu, 18. ožujka održat će veliki koncert u Tvornici kulture pod nazivom "Moj prijatelj Ivo Robić".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE