GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Svjetski dan flamenca 17. studenoga u Lisinskom

Svjetski dan flamenca 17. studenoga u Lisinskom
FLAMENCO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2020 / 14:59
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U povodu desete obljetnice UNESCO-va proglašenja flamenca nematerijalnom svjetskom baštinom, 17. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se Svjetski dan flamenca, u kojemu će online sudjelovati renomirani svjetski i domaći umjetnici flamenca.

Svjetski dan flamenca jednodnevni je program 8. Flamenco Festivala Zagreb, a okupit će umjetnike iz Španjolske, Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Uživo, ali i zahvaljujući modernim tehnologijama, kroz pjesmu, ples i gitaru proslavit će ovu veličanstvenu andaluzijsku umjetnost.

Iako je zbog pandemije mobilnost međunarodnih umjetnika otežana, zahvaljujući novim tehnologijama virtualno će u Lisinskom nastupiti dvojica iznimnih gitarista. Dugogodišnji prijatelj festivala, sarajevski virtuoz Mirza Redžepagić te cijenjeni Valle Monje iz španjolskog Jerez de la Frontera. Svaki na svoj način, poštivajući svoje nasljeđe, odat će počast flamencu i majstorima flamenco gitare.

U dosad neviđenom izdanju, slovenski plesač Mitja Obed svojim će nastupom dati hommage velikim plesačima i pjevačima flamenca s kraja 19. i početka 20. stoljeća.

Na festival se vraća proslavljena mađarska umjetnica Maria Keck, poznata po svom plesnom izričaju zahvaljujući kojem je dosad nastupila na brojnim svjetskim pozornicama, od Španjolske do Japana. Zajedno sa slovenskim pijanistom Tomažom Pačnikom, zagrebačkoj publici dočarat će kako se flamenco i klavir dobro slažu.

Kao debitant ove će se godine festivalskoj publici predstaviti riječki gitarist Teo Mandžuka, ujedno najmlađi hrvatski flamenco gitarist koji iza sebe već ima album s autorskim kompozicijama.

Pokrovitelji festivala su Grad Zagreb i Veleposlanstvo Španjolske.

Tagovi: Svjetski dan flamenca, Teo Mandžuka, Mitja Obed, Maria Keck, Mirza Redžepagić, Valle Monje, KD Vatroslav Lisinski
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE