GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sud: Vrdoljak mora HEP-u vratiti 625.000 kuna, nisu zadovoljni reklamom u Generalu

Sud: Vrdoljak mora HEP-u vratiti 625.000 kuna, nisu zadovoljni reklamom u Generalu
PRESUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2020 / 09:25
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj tvrtka AMV produkcija u vlasništvu sina Antuna Vrdoljaka mora HEP-u vratiti 625 tisuća kuna zbog Generala. Uz cifru, kako stoji u presudi, idu i zatezne kamate.

Razlog spora je HEP-ovo nezadovoljstvo reklamom, a za koju je isplaćen novac. HEP je 2017. godine u dvije rate dobio pola milijuna kuna. Zauzvrat, trebali su im poslati dokaze da je sve ugovoreno do kraja 2018. godine. AMV produkcija, koju vodi Vrdoljakov sin Marko, se obvezala da će HEP biti spomenut u 80 najava, a tu je cijeli niz stvari.

"Ističe da je čl. 5. Ugovora propisano da će tuženik omogućiti tužitelju isticanje logotipa tužitelja s detaljnim specifikacijama, postavljanje 2 roll up-a u foajeru kina, mogućnost korištenja imena i logotipa filma na svojim promotivnim materijalima, product placement u filmu i TV seriji, 80 najava serije na HRT-u: gledanje serije omogućio vam je HEP – 5 sekundi po najavi od 30 sekundi, kao i 10 ulaznica za premijeru filma ''General''.

Nadalje, čl. 6. Ugovora stranke su ugovorile da će tuženik do 31. prosinca 2018. tužitelju dostaviti pisani izvještaj s dokazima izvršenja obveze iz čl. 5. Ugovora, međutim tuženik do tog roka nije dostavio tužitelju izvještaj, nego je dopisom od 3. siječnja 2019. tražio produljenje roka za dostavu izvještaja, a tužitelj je dopisom od 18. siječnja 2019. odobrio produljenje roka do 1. veljače 2019. te pozvao tuženika da ukoliko mu do zadanog roka ne dostavi izvještaje, da u daljnjem roku od 15 dana izvrši povrat iznosa sponzorstva na račun tužitelja.

Budući da tuženik nije ispunio niti jednu ugovornu obvezu iz čl. 5. i 6. Ugovora, dužan je tužitelju u cijelosti vratiti uplaćeni iznos sponzorstva od 625.000,00 kn sukladno čl. 7. Ugovora, zajedno s pripadajućim zateznim kamatama tekućim od dana uplate sponzorstva", stoji u obrazloženju presude.

Vrdoljakova firma se pravdala da je riječ o velikom i važnom projektu za važnost Hrvatske te da su tijekom snimanja imali velikih problema te zbog toga nisu stigli ispoštovati dogovor u potpunosti.

Kao što je poznato, Hrvatska radio-televizija na Generala je potrošila 9,6 milijuna kuna, a Hrvatski audiovizualni centar 4,2 milijuna kuna.

Foto: Branko Hrkač

Tagovi: Antun Vrdoljak, General, Ante Gotovina, Hrvatska elektroprivreda, AMV Produkcija
PROČITAJ I OVO
Najmanji grad na svijetu dobiva muzej
ODLIČNA PRIČA
Najmanji grad na svijetu dobiva muzej

HUM - Daši i Mišelu je uspjelo realizirati dugogodišnju želju kupnje veće kuće u središtu Huma u koju će smjestiti – muzej! 

Novi James Bond mogao bi biti prodan streaming servisima za 600 milijuna dolara
FILMOVI
Novi James Bond mogao bi biti prodan streaming servisima za 600 milijuna dolara
LONDON - Apple, Netflix i drugi streaming servisi zainteresirani su za otkup filma "No Time to Die", najnovnijeg ostvarenja o James Bondu koje je trebalo biti prikazano u travnju ove godine.
Završen 10. One Take Film Festival, Grand Prix filmu Ograda/Fence
FESTIVALI
Završen 10. One Take Film Festival, Grand Prix filmu Ograda/Fence
ZAGREB - Dodjelom Grand Prixa filmu Ograda/Fence, autorice Lendite Zeqiraj svečano je u zagrebačkom kinu Tuškanac završen 10. One Take Film Festival.
Nedeljko Dragić nakon tri desetljeća egzila opet stvara u Zagrebu
ANIMIRANI FILM
Nedeljko Dragić nakon tri desetljeća egzila opet stvara u Zagrebu
ZAGREB - Legendarni autor Zagrebačke škole crtanog filma, ilustrator i autor "Zagija" Nedeljko Dragić, nakon gotovo 30 godina egzila u Muenchenu, opet stvara u Zagrebu te nakon objavljene knjige i reizdanja zbirke karikatura priprema zbirku aforizama.
Nošnja stara 700 godina izložena u Staroj Pazovi
JEDINSTVENO
Nošnja stara 700 godina izložena u Staroj Pazovi
STARA PAZOVA -  Ova jedinstvena nosnja isključivo je nošena u Staroj Pazovi i Slankamenačkim vinogradima. Ova bogata zbirka narodnih nošnji biće zvaničan deo turističke ponude opštine Stara Pazova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE