GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sud: Vrdoljak mora HEP-u vratiti 625.000 kuna, nisu zadovoljni reklamom u Generalu

Sud: Vrdoljak mora HEP-u vratiti 625.000 kuna, nisu zadovoljni reklamom u Generalu
PRESUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2020 / 09:25
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj tvrtka AMV produkcija u vlasništvu sina Antuna Vrdoljaka mora HEP-u vratiti 625 tisuća kuna zbog Generala. Uz cifru, kako stoji u presudi, idu i zatezne kamate.

Razlog spora je HEP-ovo nezadovoljstvo reklamom, a za koju je isplaćen novac. HEP je 2017. godine u dvije rate dobio pola milijuna kuna. Zauzvrat, trebali su im poslati dokaze da je sve ugovoreno do kraja 2018. godine. AMV produkcija, koju vodi Vrdoljakov sin Marko, se obvezala da će HEP biti spomenut u 80 najava, a tu je cijeli niz stvari.

"Ističe da je čl. 5. Ugovora propisano da će tuženik omogućiti tužitelju isticanje logotipa tužitelja s detaljnim specifikacijama, postavljanje 2 roll up-a u foajeru kina, mogućnost korištenja imena i logotipa filma na svojim promotivnim materijalima, product placement u filmu i TV seriji, 80 najava serije na HRT-u: gledanje serije omogućio vam je HEP – 5 sekundi po najavi od 30 sekundi, kao i 10 ulaznica za premijeru filma ''General''.

Nadalje, čl. 6. Ugovora stranke su ugovorile da će tuženik do 31. prosinca 2018. tužitelju dostaviti pisani izvještaj s dokazima izvršenja obveze iz čl. 5. Ugovora, međutim tuženik do tog roka nije dostavio tužitelju izvještaj, nego je dopisom od 3. siječnja 2019. tražio produljenje roka za dostavu izvještaja, a tužitelj je dopisom od 18. siječnja 2019. odobrio produljenje roka do 1. veljače 2019. te pozvao tuženika da ukoliko mu do zadanog roka ne dostavi izvještaje, da u daljnjem roku od 15 dana izvrši povrat iznosa sponzorstva na račun tužitelja.

Budući da tuženik nije ispunio niti jednu ugovornu obvezu iz čl. 5. i 6. Ugovora, dužan je tužitelju u cijelosti vratiti uplaćeni iznos sponzorstva od 625.000,00 kn sukladno čl. 7. Ugovora, zajedno s pripadajućim zateznim kamatama tekućim od dana uplate sponzorstva", stoji u obrazloženju presude.

Vrdoljakova firma se pravdala da je riječ o velikom i važnom projektu za važnost Hrvatske te da su tijekom snimanja imali velikih problema te zbog toga nisu stigli ispoštovati dogovor u potpunosti.

Kao što je poznato, Hrvatska radio-televizija na Generala je potrošila 9,6 milijuna kuna, a Hrvatski audiovizualni centar 4,2 milijuna kuna.

Foto: Branko Hrkač

Tagovi: Antun Vrdoljak, General, Ante Gotovina, Hrvatska elektroprivreda, AMV Produkcija
PROČITAJ I OVO
25FPS: Žiri dodijelio tri Grand Prixa najboljim filmovima
FESTIVALI
25FPS: Žiri dodijelio tri Grand Prixa najboljim filmovima
ZAGREB - Filmovi "Kanjon" Zacharyja Epcara, "Obličje bez činjenice" Mary Helene Clark i "Mjesto prolaznosti" Shauna Finnerana i Sofije Peterson dobitnici su ovogodišnjih glavnih nagrada Festivala 25FPS, koji završava u nedjelju u zagrebačkom Kinu SC.
Otvorena 46. Samoborska glazbena jesen
DOGAĐAJI
Otvorena 46. Samoborska glazbena jesen
ZAGREB - Izvedbom Mahlerove 1. simfonije u D-duru Festivalski komorni orkestar otvorio je u subotu u samoborskoj župnoj crkvi sv. Anastazije festival 46. Samoborska glazbena jesen, koji do 3. listopada donosi 13 koncerata vrhunskih glazbenika iz Hrvatske i inozemstva.
Clooney i Pitt ponovo u istom filmu
MEGA PROJEKT
Clooney i Pitt ponovo u istom filmu
LOS ANGELES - Najveće holivudske zvijezde, Brada Pitta i Georgea Clooneyja, prvi put nakon franšize 'Oceanovih 11' i crne komedije iz 2008. braće Coen 'Spaliti nakon čitanja', gledat ćemo u istom filmu.
Riječki balet gostuje u Bonnu
GOSTOVANJE
Riječki balet gostuje u Bonnu
BONN - Balet HNK Ivana pl. Zajca nastavlja se predstavljati inozemnoj publici, pa će tako već 25. i 26. rujna 2021. zabilježiti značajno međunarodno gostovanje. Dvije večeri za redom njihovu će uspješnicu „Plamteća voda“ ugostiti Theater Bonn.
Tko će biti novi Bond?
KANDIDATI
Tko će biti novi Bond?
PARIZ - Rijetko se odabir za neku ulogu tako napeto očekuje kao što to je u slučaju Jamesa Bonda. Mnogi misle da bi idući tajni agent 007 mogao biti crnac ili žena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE