GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sud: Vrdoljak mora HEP-u vratiti 625.000 kuna, nisu zadovoljni reklamom u Generalu

Sud: Vrdoljak mora HEP-u vratiti 625.000 kuna, nisu zadovoljni reklamom u Generalu
PRESUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2020 / 09:25
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj tvrtka AMV produkcija u vlasništvu sina Antuna Vrdoljaka mora HEP-u vratiti 625 tisuća kuna zbog Generala. Uz cifru, kako stoji u presudi, idu i zatezne kamate.

Razlog spora je HEP-ovo nezadovoljstvo reklamom, a za koju je isplaćen novac. HEP je 2017. godine u dvije rate dobio pola milijuna kuna. Zauzvrat, trebali su im poslati dokaze da je sve ugovoreno do kraja 2018. godine. AMV produkcija, koju vodi Vrdoljakov sin Marko, se obvezala da će HEP biti spomenut u 80 najava, a tu je cijeli niz stvari.

"Ističe da je čl. 5. Ugovora propisano da će tuženik omogućiti tužitelju isticanje logotipa tužitelja s detaljnim specifikacijama, postavljanje 2 roll up-a u foajeru kina, mogućnost korištenja imena i logotipa filma na svojim promotivnim materijalima, product placement u filmu i TV seriji, 80 najava serije na HRT-u: gledanje serije omogućio vam je HEP – 5 sekundi po najavi od 30 sekundi, kao i 10 ulaznica za premijeru filma ''General''.

Nadalje, čl. 6. Ugovora stranke su ugovorile da će tuženik do 31. prosinca 2018. tužitelju dostaviti pisani izvještaj s dokazima izvršenja obveze iz čl. 5. Ugovora, međutim tuženik do tog roka nije dostavio tužitelju izvještaj, nego je dopisom od 3. siječnja 2019. tražio produljenje roka za dostavu izvještaja, a tužitelj je dopisom od 18. siječnja 2019. odobrio produljenje roka do 1. veljače 2019. te pozvao tuženika da ukoliko mu do zadanog roka ne dostavi izvještaje, da u daljnjem roku od 15 dana izvrši povrat iznosa sponzorstva na račun tužitelja.

Budući da tuženik nije ispunio niti jednu ugovornu obvezu iz čl. 5. i 6. Ugovora, dužan je tužitelju u cijelosti vratiti uplaćeni iznos sponzorstva od 625.000,00 kn sukladno čl. 7. Ugovora, zajedno s pripadajućim zateznim kamatama tekućim od dana uplate sponzorstva", stoji u obrazloženju presude.

Vrdoljakova firma se pravdala da je riječ o velikom i važnom projektu za važnost Hrvatske te da su tijekom snimanja imali velikih problema te zbog toga nisu stigli ispoštovati dogovor u potpunosti.

Kao što je poznato, Hrvatska radio-televizija na Generala je potrošila 9,6 milijuna kuna, a Hrvatski audiovizualni centar 4,2 milijuna kuna.

Foto: Branko Hrkač

Tagovi: Antun Vrdoljak, General, Ante Gotovina, Hrvatska elektroprivreda, AMV Produkcija
PROČITAJ I OVO
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE