GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sud: Vrdoljak mora HEP-u vratiti 625.000 kuna, nisu zadovoljni reklamom u Generalu

Sud: Vrdoljak mora HEP-u vratiti 625.000 kuna, nisu zadovoljni reklamom u Generalu
PRESUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2020 / 09:25
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj tvrtka AMV produkcija u vlasništvu sina Antuna Vrdoljaka mora HEP-u vratiti 625 tisuća kuna zbog Generala. Uz cifru, kako stoji u presudi, idu i zatezne kamate.

Razlog spora je HEP-ovo nezadovoljstvo reklamom, a za koju je isplaćen novac. HEP je 2017. godine u dvije rate dobio pola milijuna kuna. Zauzvrat, trebali su im poslati dokaze da je sve ugovoreno do kraja 2018. godine. AMV produkcija, koju vodi Vrdoljakov sin Marko, se obvezala da će HEP biti spomenut u 80 najava, a tu je cijeli niz stvari.

"Ističe da je čl. 5. Ugovora propisano da će tuženik omogućiti tužitelju isticanje logotipa tužitelja s detaljnim specifikacijama, postavljanje 2 roll up-a u foajeru kina, mogućnost korištenja imena i logotipa filma na svojim promotivnim materijalima, product placement u filmu i TV seriji, 80 najava serije na HRT-u: gledanje serije omogućio vam je HEP – 5 sekundi po najavi od 30 sekundi, kao i 10 ulaznica za premijeru filma ''General''.

Nadalje, čl. 6. Ugovora stranke su ugovorile da će tuženik do 31. prosinca 2018. tužitelju dostaviti pisani izvještaj s dokazima izvršenja obveze iz čl. 5. Ugovora, međutim tuženik do tog roka nije dostavio tužitelju izvještaj, nego je dopisom od 3. siječnja 2019. tražio produljenje roka za dostavu izvještaja, a tužitelj je dopisom od 18. siječnja 2019. odobrio produljenje roka do 1. veljače 2019. te pozvao tuženika da ukoliko mu do zadanog roka ne dostavi izvještaje, da u daljnjem roku od 15 dana izvrši povrat iznosa sponzorstva na račun tužitelja.

Budući da tuženik nije ispunio niti jednu ugovornu obvezu iz čl. 5. i 6. Ugovora, dužan je tužitelju u cijelosti vratiti uplaćeni iznos sponzorstva od 625.000,00 kn sukladno čl. 7. Ugovora, zajedno s pripadajućim zateznim kamatama tekućim od dana uplate sponzorstva", stoji u obrazloženju presude.

Vrdoljakova firma se pravdala da je riječ o velikom i važnom projektu za važnost Hrvatske te da su tijekom snimanja imali velikih problema te zbog toga nisu stigli ispoštovati dogovor u potpunosti.

Kao što je poznato, Hrvatska radio-televizija na Generala je potrošila 9,6 milijuna kuna, a Hrvatski audiovizualni centar 4,2 milijuna kuna.

Foto: Branko Hrkač

Tagovi: Antun Vrdoljak, General, Ante Gotovina, Hrvatska elektroprivreda, AMV Produkcija
PROČITAJ I OVO
Korona po treći put odgodila film o Jamesu Bondu
ODGODA
Korona po treći put odgodila film o Jamesu Bondu

LONDON - Novi nastavak filma o britanskom agentu Jamesu Bondu odložen je treći put zbog pandemije koronavirusa.

Arhiv HRT-a: Audiovizualni materijali do 1990. otvaraju se široj javnosti
ARHIV
Arhiv HRT-a: Audiovizualni materijali do 1990. otvaraju se široj javnosti
ZAGREB - Audiovizualni materijali nastali do 1990. u Arhivu HRT-a su kulturno dobro, a prihvaćenjem novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima to neprocjenjivo gradivo, blokirano zbog neriješenih autorskih prava, napokon bi postalo dostupno široj javnosti, ističu predlagatelji zakona.
Preminula Mira Furlan
IN MEMORIAM
Preminula Mira Furlan
ZAGREB - Umrla je velika glumica Mira Furlan. Kako prenosi Variety, glumica je preminula u srijedu, 20. siječnja.
Sea Star festival u Umagu ove godine prema planu
FESTIVALI
Sea Star festival u Umagu ove godine prema planu
UMAG - Usprkos pandemiji koronavirusa, Sea Star festival u Umagu ove godine bi se trebao redovno održati.
Odvažni duet Zdenke Kovačiček i Davora Gopca (VIDEO)
DUET
Odvažni duet Zdenke Kovačiček i Davora Gopca (VIDEO)
Odvažni duet Zdenke Kovačiček i Davora Gopca (VIDEO)
ZAGREB - “Jaka” je odvažni glazbeni novitet hrvatske kraljice blues i jazz scene Zdenke Kovačiček te hrvatskog kralja punka Davora Gopca. Šesti je ovo singl s nadolazećeg albuma Zdenke Kovačiček “Konstatacija jedne mačke”.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE