GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Splitski HNK: On line premijera Labuđeg jezera

Splitski HNK: On line premijera Labuđeg jezera
PREMIJERA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2020 / 12:51
Autor: SEEbiz
SPLIT - Splitsko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) ove će subote točno u podne na svojoj Facebook stranici i YouTube kanalu prikazati Labuđe jezero, prvu online premijeru hrvatskih kazališta.

Predstava, koja traje 14 minuta, izvest će se u produkciji Baleta HNK Split i po motivima istoimenog baleta te uz glazbu Petra Iljiča Čajkovskog.

Iz splitskog kazališta u petka su priopćili kako je video osmislila, režirala i, uz veliku pomoć kolega plesača, koreografirala prvakinja Baleta HNK Split Eva Karpilovska.

Riječ je, navode, o duhovitoj suvremenoj parafrazi poznatog klasičnog baletnog naslova u kojoj, u duhu vremena, nije mogao biti izostavljen virus.

On se pojavljuje u liku glavnog negativca Rothbarta koji se fatalno umiješa u živote ostalih likova. Likovi plešu s maskama a princ Siegfried prisiljen je nevjestu, između kandidatkinja iz različitih zemalja, birati putem društvenih mreža.

No, kao i u izvornoj bajci Dobro, odnosno ljubav između princa i Odette pobjeđuje Zlo, opake Rothbartove spletke se izjalovljuju i priča se sretno završava, kažu u HNK.

Prvakinja splitskog Baleta Eva Karpilovska 2010. godine je završila Baletnu školu u Kijevu, u Ukrajini. Nakon završetka školovanja postala je članica Baleta HNK Split. 

Na ideju za snimanje videa došla je na inicijativu ravnatelja Baleta Ilira Kernija koji ju je, znajući za njen interes za bavljenje režijom i videom, zamolio da u mediju videa napravi baletno djelo prilagođeno trenutnoj situaciji i mogućnostima.

Video su snimali sami sudionici u Splitu uz obalu, u blizini kompleksa Vile Dalmacija u kojem veliki dio njih stanuje.

Uloge tumače Hyejin Kim (Odette), Nozomi Miura (Odile), Jurgen Rahimi (Siegfred), Francesco de Benedictis (Rothbart), Aaron Kok, Daniel Erchov Zayas, Daniel Hoek, Ingeborg Hendrikx, Maja Lončar, Matea Milas, Minori Nakayama, Laurie Chomel, Daniel Hoek, Yezi Jung, Eva Karpilovska, Bojana Lipovšćak i Isaiah Maness.

Tagovi: HNK Split, Labuđe jezero, Eva Karpilovska, Peter Iljič Čajkovski
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE