GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Španjolska verzija predstave hrvatskog autora Martinića u Dubrovniku

Španjolska verzija predstave hrvatskog autora Martinića u Dubrovniku
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2021 / 14:16
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Španjolska verzija predstave "Bilo bi šteta da biljke krepaju" nagrađivanog hrvatskog dramaturga Ivora Martinića gostuje na međunarodnom kazališnom festivalu Midsummer Scene, koji će se održati od 28. kolovoza do 5. rujna u Dubrovniku.

Predstava, koja gledatelje vodi kroz dramatično putovanje prekida ljubavne veze i govori o životu u Barceloni koristeći iskustva glumaca koji žive u tom gradu, izvest će se 3. i 4. rujna u Kazalištu Marina Držića s hrvatskim titlovima.

Kako se ističe u najavi, predstava je bila s uspjehom postavljena u kazalištu La Badabadoc u sezoni 2020/21. i unaprijed rasprodana na turneji po Španjolskoj.

Glume španjolska glumica Júlija Ferré i argentinski glumac Victorio D’Alessandro, dok hrvatski redatelj Ivor Martinić, kao dio svake inscenacije, aktivno komunicira s glumcima i publikom ne bi li ispitao najbolju verziju vlastitog teksta.

Martinić je završio dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, nakon čega radi na produkcijama u zagrebačkom HNK, u ZKM-u, Teatru ITD, na Eurokazu i na Riječkim ljetnim noćima.

Njegove su drame prevedene na dvadesetak jezika i višestruko nagrađivane, a može ih gledati publika na najvećim svjetskim pozornicama Argentine, Urugvaja, Bolivije, Čilea, Meksika, Paragvaja, Venezuele, Perua, Brazila te Srbije, Francuske i Španjolske.

S dubrovačkog festivala kažu kako je autor dramom "Bilo bi šteta da biljke krepaju" započeo novu fazu stvaralaštva, postavio ju je samostalno i prvi put se pojavljuje na pozornici u interakciji sa glumcima.

Júlija Ferré afirmirala se ulogom u popularnoj TV seriji "Pulseras Rojas", a Victorio D’Alessandro nizom serija u Argentini, među kojima ga je proslavila "Casa ángeles".

Festival 28. kolovoza otvara svjetska praizvedba monodrame s elementima farse "A Poor Player", koju su njezini koautori Filip Krenus i Sean Aita podnaslovili kao melankomediju.

Za 31. kolovoza najavljeno je otvorenje izložbe "Priče iz davnina" autora Zdenka Bašića, dok će se koncert najljepših pjesama iz mjuzikala i filmova solistice Danijele Pintarić i pijanista Matea Žmaka održati 5. rujna.

Midsummer Scene je projekt gradske Turističke zajednice i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions London, a ovogodišnje, sedmo izdanje suorganizira se s Kazalištem Marina Držića.

Tagovi: Ivor Martinić, Júlija Ferré , festival Midsummer Scene
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE