GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Songlines: Damir Imamović najbolji europski umjetnik

Songlines: Damir Imamović najbolji europski umjetnik
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2021 / 20:00
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Damir Imamović dobitnik je nagrade The Best of Europe britanskog muzičkog magazina Songlines.

Ovaj najznačajniji magazin u području world music žanra iz cijelog svijeta danas je objavio dobitnike svojih nagrada i predstavio možda najveće dosadašnje priznanje Damiru za njegov rad, ali i prvo priznanje ove vrste koje stiže u Bosnu i Hercegovinu.

Damirov veliki međunarodni uspjeh nije omela ni pandemija pa se njegov album „Singer of Tales“ (Wrasse, 2020.), odmah po objavljivanju našao u vrhu međunarodnih top lista na kojima je proveo više od pola godine.

Uslijedile su nagrade za europski album godine od Transglobal muzičke liste, zatim kvartalna nagrada za najbolji album tradicionalne muzike od njemačke Udruge muzičkih kritičara i uvrštavanje u deset najboljih albuma u Velikoj Britaniji u 2020. godini.

Damirov sedmi po redu album producirali su čuveni muzički producent Joe Boyd (R.E.M, Nick Drake, Pink Floyd) i Andrea Goertler (Saz’iso), a na albumu Damira prate iznimna muzička ekipa: violinistkinja Ivana Đurić (Sevdah Takht Damira Imamovića), majstor kemenčea Derya Türkan (Kudsi Erguner, Erkan Oğur) i kontrabasist Greg Cohen (Tom Waits, Laurie Anderson, Masada, John Zorn).

Tagovi: Songlines, Damir Imamović, Joe Boyd, R.E.M, Nick Drake, Pink Floyd, Andrea Goertler, world music
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE