GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snovozemlju Veljka i Milivoja Popovića tri nagrade na 9. CEE Animation Forumu

Snovozemlju Veljka i Milivoja Popovića tri nagrade na 9. CEE Animation Forumu
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2021 / 10:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dugometražni animirani film Snovozemlje (Dreamworld) u režiji Veljka i Milivoja Popovića koji se trenutno nalazi u predprodukciji, s ovogodišnjeg CEE Animation Foruma vraća se s čak tri priznanja: CARTOON MOVIE i CEE Animation WORKSHOP nagradom te posebnim priznanjem žirija u kategoriji dugometražnog animiranog filma.

Veljko Popović i Milivoj Popović potpisuju režiju, a Veljko Popović zajedno s Pedrom Riverom razvija i scenarij. Za vizuale filma zadužen je kanadski umjetnik Dave Cooper, poznat po animiranom serijalu Pig Goat Banana Cricket, koji se emitirao na Nickelodeonu. Film se razvija pod okriljem produkcijske kuće Prime Render, a razvoj scenarija sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Osim navedenog projekta, na Forumu je u novoj kategoriji Rising Stars, namijenjenoj projektima kratkometražnih studentskih filmova sudjelovala i Kristina Penava s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku s filmom u razvoju The Perfect Gift.

CEE Animation Forum je platforma kojoj je cilj predstaviti nove talente i njihov kreativni rad, pomoći im u pronalaženju financijskih sredstava i distribuciji vlastitih projekata, kao i izgradnji trajne mreže proizvođača, kreativaca i međunarodnih predstavnika industrije iz svih segmenata. Riječ je o događanju čija je svrha umrežavanje, širenje i osnaživanje međunarodne suradnje i tržišta. Ove godine Forum je održan u online okruženju od 26. travnja do 6. svibnja, a predstavljeno je 40 projekata u pet kategorija.

Više detalja o nagrađenim projektima kao i samom Forumu možete pronaći na ovoj poveznici.

Tagovi: Snovozemlje, CEE Animation Forum, Milivoj Popović, Veljko Popović
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE