GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slučajna raskoš prozirnog vodenog Rebusa premijerno online i u kinima

Slučajna raskoš prozirnog vodenog Rebusa premijerno online i u kinima
PREMIJERA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2021 / 10:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dugometražni eksperimentalno-animirani film Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa autora Dalibora Barića simultano će imati online premijeru u Hrvatskoj i SAD-u u petak, 12. veljače.

Istoga dana, film će imati kinopremijere u Zagrebu i Rijecu, nakon čega slijede redovne projekcije u nezavisnim kinima diljem zemlje.

Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa online premijeru imat će putem virtualnog kina Laemmle (Laemmle Virutal Cinema) koji je inače rezerviran samo za gledatelje iz SAD-a, no ovoga puta njihovom će se servisu moći pristupiti i iz Hrvatske. Online premijera zakazana je za petak, 12. veljače, a poveznica za stream pravovremeno će biti objavljena na službenoj stranici Laemmlea te na Facebook stranici Slučajne raskoši prozirnog vodenog rebusa.

Istoga dana, eksperimentalno-animirani film Dalibora Barića premijerno će se prikazati u zagrebačkom Kinu Metropolis u MSU-u (ili po završetku radova saniranja štete nastale u potresu) te u Art-kinu Croatia u Rijeci, uz gostovanje glumice Ane Vilenice.

Od 13. veljače, film će se moći pogledati u nezavisnim kinima diljem zemlje. Raspored za sada potvrđenih projekcija donosimo u nastavku:

• 13. 2. Osijek: Kino Urania
• 15. 2. Rijeka: Art kino Croatia
• 15. 2. Zagreb: Kino Kinoteka
• 18. 2. Dubrovnik: Kino Sloboda
• 4. 3. Pula: Kino Valli

Podsjetimo, Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa jedan je od 27 naslova koji će se razmatrati za nominaciju za 93. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji dugometražnog animiranog filma. Osim toga, Barićev uradak je nominiran za najbolji međunarodni dugometražni animirani film za nagradu Satellite koju dodjeljuje Međunarodna novinarska akademija (International Press Academy - IPA).

Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa priča je o Martinu, koji se pokušao boriti protiv sustava, a sada je u bijegu i konceptualnoj umjetnici Sari. Zajedno se pridružuju revolucionarnoj komuni na selu, dok im je policija na tragu. Inspektor Ambroz zna da su prava pitanja važnija od odgovora, jer možda ništa nije istina.

Dalibor Barić film je animirao, režirao i montirao te za njega napisao scenarij i skladao glazbu, a producirao ga je Ivan Katić (Kaos). Glasove likovima daju Rakan Rushaidat, Ana Vilenica, Frano Mašković, Nikša Marinović, Mario Kovač, Željka Veverec, Boris Bakal i Pavlica Brazzoduro Bajsić, a za zvuk su zaslužni Dino Brazzoduro i Ivan Zelić iz Studija Nazor. Film Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Rijeke.

Tagovi: Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa, Dalibor Barić, Rakan Rushaidat, Ana Vilenica, Frano Mašković, Nikša Marinović, Mario Kovač, Željka Veverec
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE