" />
"> Slučaj Makavejev pobjednički film 4. History Film Festivala (VIDEO) | SEEbiz.eu

Slučaj Makavejev pobjednički film 4. History Film Festivala (VIDEO)

Slučaj Makavejev pobjednički film 4. History Film Festivala (VIDEO)
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2020 / 22:08
Autor: SEEbiz / H

RIJEKA - Pobjednički film 4. History Film Festivala je "Slučaj Makavejev ili sudski proces u kino dvorani" srbijanskog redatelja Gorana Radovanovića o poznatom slučaju iz 1971. kada je film "WR misterij organizma" Dušana Makavejeva uzburkao jugoslavensku političku i kulturnu scenu.

Pobjednički film dobitnik je i nagrade za najbolju produkciju.

Međunarodni žiri u sastavu Uri Borreda iz Izraela, Zoltan Siflis iz Mađarske, Shawn Rhodes iz Sjedinjenih Američkih Država i Danilo Šerbedžija iz Hrvatske nagradio je Sinišu Dragina za najbolji scenarij i režiju filma "Šuma", Sabrinu Varani za najbolju kameru i nezavisni film "Skrivene stranice".

Film TV Vojvodine i Aleksandra Reljića "Unuk" dobitnik je nagrade za najbolji televizijski dokumentarac, najboljom glazbom proglašen je rad Sandora Mestera za "Tamas Barta - požuri mama te čeka kući", a najbolju su montažu odradile Fabienne Alvarez Giro i Isabelle Szumny u filmu "Paris 1900 - grad svjetlosti".

Međunarodni žiri publike, koji je radio online, najboljim je filmom proglasio poljski "Slučaj Johanne Langefeld".

Uz projekciju 21 filma u natjecateljskoj konkurenciji, ovogodišnji festival imao je bogat prateći program i to obilježavanje 100. godišnjice rođenja Federica Fellinija, izložbu posvećenu majstorima Zagrebačke škole crtanoga filma i in memoriam Vatroslavu Mimici.

Premijerno su prikazane dvije epizode televizijskoga serijala "Fiume crno - crveno Rijeka" Vanje Vinkovića, predstavljena monografija o Mileni Dravić i priređeno inkluzivno kino, namijenjeno slijepim i gluhim osobama.

Međunarodni festival povijesnoga dokumentarnog filma History Film Festival održan je od 8. do 12. rujna u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Tagovi: Slučaj Makavejev, Danilo Šerbedžija, History Film Festival, Dušan Makavejev, Goran Radovanović, Milena Dravić
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE