GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Siniša Labrović nudi maske s likovima Tita, Tuđmana i pape

Siniša Labrović nudi maske s likovima Tita, Tuđmana i pape
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2020 / 21:28
Autor: SEEbiz / arteist.hr
ZAGREB - Zanimljiv je spoj jednog od naših najboljih performera Siniše Labrovića i jedne od najboljih slikarica Helene Janečić.

Labrović je, naime, jedan od autora koji sudjeluje u projektu “Budućnost političkog performansa” kojim Udruga Domino obilježava hrvatsko predsjedanje Vijećem EU. Naziv je projekta “Lica Europe”, a u Labrovićevom pozivu, među ostalim, stoji:

“Povod je hrvatsko predsjedanje Europskom unijom koje se privodi kraju pa je prilika da se prisjetimo povijesnih korijena europskog identiteta reprezentiranih sa 22 povijesna lika otisnuta na papirnate vrećice. Život kakav živimo danas, u svakom svom segmentu, živimo upravo zahvaljujući i njima pa možemo bez pretjerivanja reći kako je svatko od nas metaforički jednim dijelom i oni.”

Stavljajući na glavu masku s portretom 22 povijesne ličnosti, u bilo kojoj prigodi životne svakodnevice, na neki način priznajemo i osvješćujemo historijske korijene osobnog identiteta. Ali stavljajući na glavu njihove portrete ne osvješćujemo samo taj identitet, nego ističemo i potvrđujemo da smo i sami kreatori povijesti, da smo stvaratelji i svoga života i života budućih generacija. Uz svijest o prošlosti, projekt je i potvrda naše sadašnjosti i svjesnosti o tome da je svatko od nas svakim svojim činom, ma kako se banalan/nevažan i svakodnevan činio, i graditelj budućnosti. Budućnost ne određuju samo “velikani”, nego možda još i više mi živeći svaki svoj trenutak koji se upliće u stotine milijuna tuđih trenutaka i koji time tvore anonimni i moćni brod sadašnjosti na svom plovu ka budućnosti.

Ilustracije je za maske radila Helena Janečić, a izabrati možete biti Twiggy, Angela Merkel, Nadia Comaneci, Sophia Loren, Cicciolina... Ili pak Franjo Tuđman, Tito, Hitler, Staljin, Einstein, Le Corbusier, Joe Strummer, Franz Kafka, Ivan Pavao II., Cristiano Ronaldo...

Tagovi: Siniša Labrović, Helena Janečić, predsjedanje Europskom unijom, Lica Europe, Franjo Tuđman, Josip Broz Tito, papa Ivan Pavao II, Franz Kafka
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE