GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusija snima prvi igrani film u svemiru

Rusija snima prvi igrani film u svemiru
NEOBIČNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2020 / 08:39
Autor: SEEbiz / vidi.hr
MOSKVA - Svemirska agencija Roscosmos, ruska televizijska kuća Channel One i filmska producentska kuća Yellow, Black and White, uskoro bi trebali objaviti javni poziv za casting prvog igranog filma koji će biti snimljen u svemiru.

Za razliku od NASA-e i američkih filmskih producenata iz Hollywooda koji bi htjeli da se u svemiru snimi film s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi, Rusi traže glumicu koja će tumačiti glavnu ulogu.

U vijesti koju donosi ruska novinska agencija TASS, kaže se da su ruska svemirska agencija i producentske kuće dugo razmatrali dva scenarija za film koji će biti snimljen na Međunarodnoj svemirskoj postaji. Jedan je uključivao dvoje glumaca-kozmonauta, muškarca i ženu, dok je za drugi potrebno u svemir lansirati samo glumicu.

Nakon dugotrajnih rasprava, odlučeno je da bi ženski glavni lik bio puno prihvatljiviji za snimanje filma, pa će se za casting moći prijavljivati isključivo pripadnice ljepšeg spola.

Što se radnje filma tiče, ona se za sada još uvijek drži u tajnosti, no poznato je da će se raditi u svemirskoj drami s radnim naslovom "Challenge" (Izazov) i da bi snimanje trebalo započeti u jesen 2021. godine.

TASS kaže da će uz glumicu odabrati i njezinu dublericu i da morati proći trening u školi za kozmonaute, a za let u svemir će morati dobiti dozvolu od letačke komisije Roscosmosa.

Također navode da su čuli da će uz glumicu u svemir putovati i redatelj Klim Shipenko, koji to nije demantirao, ali je rekao da bi rado volio snimati film u svemiru.

Tagovi: prvi igrani film u svemiru, Roscosmos, Rusija, Channel One, a Yellow, Black and White
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE