GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rundek & Ekipa predstavljaju novi singl

Rundek & Ekipa predstavljaju novi singl
SINGL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2020 / 14:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Rundek & Ekipa predstavljaju novi singl s albuma – pjesmu „Mila“.

Dugo najavljivani i željno iščekivani novi album, dvostruki EP „BRISANI PROSTOR“ (Menart), Rundeka & Ekipe od ponedjeljka 7. prosinca, dostupan je u fizičkoj prodaji, online prodaji putem webshopa, ali i na svim streaming servisima. Izlazak ovog studijskog izdanja, Rundek & Ekipa popratili su i novim, trećim po redu, službenim singlom s albuma - pjesmom „Mila“.

Cjelina BRISANOG PROSTORA ispričana je kroz dvije priče: "Do" i "Od" koje se međusobno dopunjuju i slušalac može birati njihov redosljed. Pet pjesama je na jednom i pet na drugom CDu. Zgusnuto i koncentrirano. Likovi u tim pričama na brisanom su prostoru između kraja i početka, prenuli su se i u njima odjekuje svijet na prekretnici. Oni na intiman način govore o globalnom, na osoban način govore o univerzalnom, na specifičan način govore o općenitom. Album u cjelini sadržajno jako rezonira s vremenom i turbulencijama koje drmaju sadašnji trenutak.

„Naše su probe i snimanja najčešće počinjali i završavali u zajedničkom sviranju "na slušanje". Jednostavno bismo zajedno zaljuljali tišinu i puštali da nas vodi kroz otvorene forme, ne svirajući instrumente nego muziku. Kad bi ta muzika pitala za pjesmu, pojavljivale su se riječi, ponekad improvizirane, ponekad iz skladišta Rokovih i mojih bilješki. Snimke tog rada poslužile su kao osnova EPa “OD”. “ Na EPu “DO” je pet pjesama na kojima smo aranžmanski radili i snimili ih u DM studiju s Marijem i Zvonimirom Domazetom kao snimateljima i domaćinima. Ima Rokovih i mojih pjesama, a za više njih zajedno potpisujemo kompoziciju i tekst. On je puno učinio za kristaliziranje pjesama iz otvorenog i kreativnog materijala koji je iz cijele Ekipe obilato izvirao. Igor Pavlica je svirao trubu i pjevao. Saksofonistica Ana Kovačić je s njim zajedno slagala brass linije, ali i svirala tenor saksofon, bubnjeve , sintesajzer i gitaru. Bubnjar Silvio Bočić svirao je i gitaru, a Miro Manojlović udaraljke i vibrafon. Ja sam si dao oduška na električnoj gitari, a Roko Crnić je svirao bas i pjevao. Maja Posavec je poklonila prateće glasove na dvije pjesme, a David Vid Rundek pridružio nam se na više proba. Možemo čuti njegov glas na pjesmi NEW WORLD. Kad su svi materijali bili snimljeni, prihvatio sam se produkcije, izbora, montaže, miksanja i dosnimavanja. Taj je proces bio dugotrajan i poman.“

I raniji albumi s Cargo Orkestrom i Triom proizlazili su u muzičkom smislu iz suradnje, a ovo je prvi album poslije Haustora na kojem se pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora Roka Crnića.

Foto: Sanda Hržić

Tagovi: Rundek & Ekipa, Darko Rundek, Cargo Orkestar, Ekipa, Haustor, Roko Crnić
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE