GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roman Šušković-Stipanović ipak ostaje na čelu Kerempuha

Roman Šušković-Stipanović ipak ostaje na čelu Kerempuha
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2020 / 11:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Roman Šušković-Stipanović odlučio je ostati na mjestu ravnatelja zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, nakon što je Kazališno vijeće odbilo prihvatiti njegovu ostavku.

Kazališno vijeće Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh, koje čine Paolo Magelli, Nina Kleflin, Želimir Lang, Hrvoje Kečkeš i Tomislav Radić, na sjednici održanoj 18. lipnja jednoglasno je odbilo ostavku Romana Šuškovića-Stipanovića, uz pojedinačna obrazloženja u kojima su sadržane pohvale njegovom dosadašnjem radu i zadovoljstvo postignutim rezultatima na poslovnom i umjetničkom planu te u procesu reorganizacije Kerempuha.

U službenom očitovanju Kazališnom vijeću nakon takve odluke, Šušković-Stipanović ističe kako je, s obzirom da su takvoj odluci Vijeća prethodila i pojedinačna pisma te pozivi većeg broja članova kolektiva, od kojih su neka bila vrlo osobna i emocionalna s molbom da povuče ostavku, odlučio osobne interese staviti u drugi plan i pretpostaviti im interese Kerempuha.

Stoga je povukao svoju ostavku.

"Činim to i iz razloga što se kazališta nalaze u vrlo nezavidnoj situaciji kojoj se ne nazire kraj, a budućnost im se čini neizvjesnom, pa ako nam je ikada trebalo mira, konstruktivne i kreativne energije i lojalnosti, onda je to sada", ističe Šušković-Stipanović u svojem očitovanju Kazališnom vijeću.

"Svaka životna pa tako i poslovna zajednica ima svoje uspone i padove, manje ili veće krize u kojima se, između ostalog, motivirani različitim motivima i ciljevima, deklariraju članovi svojim ponašanjima u različitim aspektima, često i negativno konotiranima. Zato mislim da je od izuzetne važnosti da većina ostane kompaktna i odupre se izazovima takve dinamike u grupi", dodaje.

Zahvalio je Kazališnom vijeću na "podršci, mudrosti i strpljenju", te izrazio nadu u daljnju uspješnu suradnju "s jedinim ciljem daljnjeg napretka Kerempuha".

Roman Šušković-Stipanović iznenada je koncem svibnja dao ostavku na mjesto ravnatelja Kerempuha iz, kako je naveo u obrazloženju, "osobnih razloga", a nakon što je dio glumačkog ansambla i tehnike izrazio neslaganje s njegovom idejom o organizaciji festivala Kerempuhovo ljeto u srpnju i početkom kolovoza ispred osnovne škole u Varšavskoj ulici.

Tagovi: Roman Šušković-Stipanović, Kerempuh, Paolo Magelli, Nina Kleflin, Želimir Lang, Hrvoje Kečkeš, Tomislav Radić
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE