GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Riječki balet gostuje u Bonnu

Riječki balet gostuje u Bonnu
GOSTOVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2021 / 09:20
Autor: SEEbiz
BONN - Balet HNK Ivana pl. Zajca nastavlja se predstavljati inozemnoj publici, pa će tako već 25. i 26. rujna 2021. zabilježiti značajno međunarodno gostovanje. Dvije večeri za redom njihovu će uspješnicu „Plamteća voda“ ugostiti Theater Bonn.

Ovo poznato njemačko kazalište s vlastitom dramskom i opernom produkcijom, više nema baletnog ansambla pa za svoju publiku bira i dovodi najbolje svjetske predstave u nizu gostovanja pod nazivom „Highlights des internationalen tanzes“ u koji je uvrštena i riječka predstava

Baletno-plesna predstava “Plamteća voda“ (Burning water) glasovitog koreografa Andonisa Foniadakisa, jedan je od najznačajnijih projekata programa EPK-Rijeka 2020., a premijerno je izvedena u srpnju prošle godine, te otad ne prestaje oduševljavati i publiku i kritiku, kako u matičnoj kući tako i na gostovanjima.

Usredotočivši se u svojoj koreografiji na kontrastnu prirodu vode, izvora života i razorne sile te spajajući vodu i vatru, a i mnoge druge suprotnosti na kojima još od iskona počivaju naš život i svijet, Andonis Foniadakis stvara iznimno zahtjevnu koreografiju, a plesači na granici izdržljivosti pomiču vlastite granice. Njihova tijela i njihov pokret stvaraju neodoljivo impresivne slike isprepletene snažnim emocijama.Slike koje nose i snažnu umjetničku poruku u trenutku neizvjesnosti koja još traje.

Uz dramaturga i koreografa Andonisa Foniadakisa, autorski tim čine skladatelj Julien Jean-Pascal Tarride, scenograf i oblikovatelj svjetla A. Birmpilis & CO. te kostimograf Anastasios Soforoniou (za Mesvor Consulting Ltd.).

U Bonnu plešu članice i članovi riječkoga Baleta Taa Rušin, Marta Voinea Čavrak, Ksenija Krutova, Laura Orlić, Maria Matarranz de las Heras, Mao Fujita, Maria Matarranz de las Heras, Laura Orlić, Tilman Patzak, Michele Pastorini, Nicola Prato, Ali Tabbouch, Jody Bet i Svebor Zgurić.

Tagovi: Balet HNK Ivana pl. Zajca, Taa Rušin, Marta Voinea Čavrak, Ksenija Krutova, Laura Orlić, Maria Matarranz de las Heras, Theater Bonn
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE