GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ribanje i ribarsko prigovaranje od 8. listopada u hrvatskim kinima

Ribanje i ribarsko prigovaranje od 8. listopada u hrvatskim kinima
DISTRIBUCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2020 / 16:47
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Film Ribanje i ribarsko prigovaranje redatelja Milana Trenca, čija je premijera održana u ponedjeljak u Zagrebu, u četvrtak 8. listopada stiže u kina diljem zemlje, priopćio je HAVC.

Trenc je odlučio snimiti adaptaciju renesansnog spjeva Ribanje i ribarsko prigovaranje Petra Hektorovića, nakon holivudskog blockbustera Noć u Muzeju nastalog po njegovoj knjizi, stripovskih i animiranih ostvarenja i dugogodišnje uspješne ilustratorske karijere.

Premijeri je osim glavnih glumaca Rade Šerbedžije, Bojana Brajčića, Romine Tonković, Filipa Mayera i ostatka filmske ekipe, nazočio predsjednik Vlade Andrej Plenković, u pratnji ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek.

Ribanje i ribarsko prigovaranje je na ovogodišnjoj Puli nagrađen Zlatnom Arenom za najbolju glavnu mušku ulogu Radi Šerbedžiji, za sporednu mušku ulogu Leonu Lučevu te glazbu Igoru Paru.

Film je nastao u produkciji Studija devet, te je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, HRT-a, Grada Stari Grad, Grada Hvara i Jadrolinije.

Ribanje i ribarsko prigovaranje je dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja svim srednjoškolskim nastavnicima koji tijekom nastavne godine 2020./2021. s učenicima planiraju odlazak u kino. Film je kvalitetan primjer za usporedbu književnog i audiovizualnog izričaja, te je riječ o vrijednom djelu koje će učenike približiti hrvatskoj kulturnoj baštini i utjecaju kulturnog kruga na vlastiti identitet, kaže se u preporuci.

Tagovi: Ribanje i ribarsko prigovaranje, Milan Trenc, Bojan Brajčić, Romina Tonković, Filip Mayer, Rade Šerbedžija
PROČITAJ I OVO
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE