GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Reizdanje šest originalnih albuma Korni grupe i Kornelija Kovača

Reizdanje šest originalnih albuma Korni grupe i Kornelija Kovača
DISKOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2020 / 21:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kornelije Kovač jedno je od najvećih skladateljskih imena za čije stvaralaštvo možemo reći da je bez premca.

Njegova glazba približila nas je sedamdesetih i osamdesetih godina svjetskim trendovima. Ovaj skladatelj, glazbenik, tekstopisac, aranžer i producent osnivač je jedne od najpoznatijih grupa na ovim prostorima – legendarna Korni grupa osnovana je daleke 1968. godine. Kornelije Kovač, kako kroz Korni grupu tako i svojim drugim projektima: Kornelyans i K2 te pod vlastitim imenom oplemenio je glazbu, donio novi zvuk i pomaknuo mnoge granice.

Zajedničkim snagama Croatia Recordsa i PGP RTS-a objavljen je Original Album Collection Kornelija Kovača, bogato opremljeni box set sa šest originalnih albuma: istoimeni album Korni grupe iz 1972. godine, Not An Ordinary Life grupe Kornelyans iz 1974. godine, Mrtvo more Korni grupe iz 1975. godine, Između svetlosti i tame iz 1977. godine objavljen pod imenom Kornelije, Why grupe K2 iz 1980. godine te Sampled Moon iz 1986. godine objavljen pod vlastitim imenom. Svih šest albuma – s pomno skeniranim i restauriranim omotima originalnih izdanja – remasterirao je Mauro Širol u studiju Croatia Records te je objavom ovog izdanja Kornelije Kovač potpuno zasluženo dobio svoje mjesto u sklopu cijenjene edicije Original Album Collection.

Ovim izdanjem Croatia Records i PGP RTS nastavljaju iznimno plodnu suradnju ne bi li na taj način publici približili glazbeno stvaralaštvo umjetnika čija imena svi dobro znamo i čije pjesme su duboko urezane u našu glazbenu memoriju. Najveći surađuju s najvećima, a rezultat toga je i ovaj Original Album Collection Kornelija Kovača, izdanje koje svaki istinski ljubitelj glazbe mora imati.

Tagovi: Korni grupa, Kornelije Kovač, Croatia Records
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE