GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Reizdanja odličnih albuma Milost i Shimpoo Pimpoo ponovo u prodaji

Reizdanja odličnih albuma Milost i Shimpoo Pimpoo ponovo u prodaji
DISKOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2020 / 11:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mnogobrojne ljubitelje dvaju kultnih bendova Majki i Pips, Chips & Videoclipsa itekako će razveseliti vijest da se od danas na tržištu mogu naći reizdanja njihovih albuma Milost i Shimpoo Pimpoo.

Udruženim snagama dvije izdavačke kuće Croatia Records i Heroj ulice, u čijem su vlasništvu ova dva važna albuma, odlučile su prvo objaviti albume na CD-u, a potom i na vinilu.

Milost grupe Majke, jedne od najznačajnijih rock grupa na ovim prostorima, njihov je treći album objavljen prvi put 1994. godine i to uz časopis Heroina nova. Jedini je njihov album koji nije doživio reizdanje. Sve do danas. Na njemu se nalazi jedanaest skladbi: Rođen u blatu, Ja sam budućnost, Postoji nešto, Mala ima sliku, Želio bih da si tu, Milost, Tamo gdje ne postojiš, Znam ono što treba da znam, Zauvijek, Oslobodi se i Sveti planet. Iako ovaj album nije doživio najbolje kritike njegova je vrijednost neupitna o čemu je pisao i poznati glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš u svojoj knjizi Budi ponosan - Goran Bare, monogafija:

"Album 'Milost' predstavljao je tranziciju Majki iz underground, proto-punk i garage-rock benda u južnjačkim i country-rockom inspirirani srednjestrujaški rock sastav i u tom je smislu ispunio svoju funkciju, zadržavajući nit vodilju s prethodnih albuma i otvarajući nove puteve Majkama prema komercijalnijim, no artistički neupitnim dosezima. Iz današnje perspektive, moj osobni dojam o tom albumu je bolji nego kad se pojavio; tada mi je zvučao previše ukotvljen u rocku 70-ih i pravocrtan, a danas bih rekao da je 'Milost' logičan most između onoga što su Majke bile na 'Razdoru' i onoga što će postati s albumom 'Vrijeme je da se krene', arhetipski rock bend s kojim se u drugoj polovini 90-ih malo tko, ako itko, mogao mjeriti.

Ipak, neupitno je da je naslovna pjesma bila prljav boogie-rock s jakim Baretovim tekstom koji traži milost čak i ako zna da je grešnik, uvodna 'Rođen u blatu' sa zlokobnim rifovima Zorana Čalića i Gorana Dujmića mučna i teška, ali i sjajna i efektna, 'Želio bih da si tu' najava velikih balada, 'Znam ono što treba da znam' moćan hard rock, a slide-gitarom podvučena 'Ja sam budućnost' jedna od amblematskih pjesama Majki, proročanska kako za Bareta i bend, tako i za generaciju koja je mladost živjela u turobnoj sjeni rata, ekonomske tranzicije i političkog sistema koji je prezirao pa i mrzio rock'n'roll."

Shimpoo Pimpoo Pipsa, jednog od omiljenih zagrebačkih bendova, njihov je debitantski album objavljen prvi put 1993. godine. Na ovom albumu nalazi se svevremenski hit Gume na kotačima te Dinamo ja volim koja je od obične nogometne pjesme postala himna svih gorljivih navijača zagrebačkog nogometnog kluba. Neke od pjesama poput Mala fufica i Krumpira, koji su bili i službeni singlovi, mnogi su smatrali njihovom dobrom zafrkancijom i traženjem prave pozicije na glazbenoj sceni, ali su im definitivno pomogle da skrenu pozornost na sebe. Svoju kvalitetu vrlo brzo su pokazali narednim albumima Dernjava i Fred Astaire te brojnim kultnim pjesmama u svojoj dvadeset i sedam godina dugoj karijeri.

Tagovi: Croatia Records, Majke, Goran Bare, Pips, Chips & Videoclips, Dinamo ja volim
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE