GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Reese Witherspoon objasnila zašto je prodala svoju medijsku kompaniju

Reese Witherspoon objasnila zašto je prodala svoju medijsku kompaniju
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2021 / 10:53
Autor: SEEbiz / tportal
NEW YORK - Prodaja medijske tvrtke Hello Sunshine za Reese Witherspoon je bila samo sljedeći korak u misiji donošenja filmskih i televizijskih projekata predvođenih ženama pred šire mase.

Gostujući u utorak u CNBC-jevoj emisiji 'Tech Check', glumica koja je medijsku tvrtku osnovala 2016. godine rekla je voditeljici Juliji Boorstin kako će novčana infuzija pomoći mlađahnoj entertainment grupaciji eksponencijalan rast, piše tportal.

'Samo udvostručujemo našu misiju. Sada ćemo biti u mogućnosti ispričati više priča, zaposliti više filmašica, promovirati i uzdignuti još više autora', rekla je Witherspoon.

Hello Sunshine je dobio brojne ponude, uključujući i Appleovu, a većinski udio kupila je venture tvrtka Blackstone Group, predvođena bivšim Disneyevim direktorima Kevinom Mayerom i Tomom Staggsom. Posao koji su dogovorili vrijedi navodno 900 milijuna dolara.

'Kad smo prije četiri i pol godine pokrenuli tvrtku, krenuli smo s vrlo specifičnom namjerom kako je želimo graditi. Napravili smo korak unatrag i pitali se kako se postaviti za sljedećih 5 do 10 godina rasta', rekla je izvršna direktorica tvrtke Sarah Harden.

Witherspoon i Harden će i dalje nadzirati svakodnevno poslovanje Hello Sunshinea, a pridružit će se i upravnom odboru još neimenovane tvrtke.

Tvrtka Hello Sunshine je počela stvarati sadržaj usredotočen na glas žena i do sada je producirala serije poput HBO-ovih 'Malih laži', Huluovih 'Little Fires Everywhere' i Aplleovog 'The Morning Show'.

S rastom streaming tržišta i mogućnosti koje ono nudi, porasla je i potražnja za sadržajem. Uz Blackstoneovu podršku, Hello Sunshine će moći producirati još više serija i filmova, što tvrtku za ove platforme čini privlačnim igračem. Ne treba zaboraviti i solidne rezultate koje su serije u njihovoj produkciji ostvraile u nominacijama za Emmy.

Witherspoon ističe kako je tvrtka zahvaljujući društvenim mrežama uspjela unijeti i želje publike. Glumica je aktivno posvećana ovoj zajednici, osobito onima koji su dio njenog Book Cluba. Kao strastvena čitateljica, Witherspoon je odabrala brojne knjige za televizijsku adaptaciju.

Tagovi: Reese Witherspoon, Hello Sunshine, Apple, Blackstone Group
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE