GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rambo Amadeus: Gospođicu sam slučajno pljesnuo ili štipnuo po dupetu

Rambo Amadeus: Gospođicu sam slučajno pljesnuo ili štipnuo po dupetu
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2023 / 14:08
Autor: SEEbiz / index.hr
PODGORICA - Nakon što je Lejla Kašić, producentica emisije Dnevnica na Radioteleviziji Crne Gore, optužila crnogorskog pjevača Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje, on se oglasio na Facebooku sa svojom stranom priče oko "nesretnog, nemilog i neprijatnog događaja u finalu snimanja epizode serijala Dnevnica, kao i medijske halabuke koja ga prati".

"Bilo bi mnogo lakše kad bi bilo izneseno što mi se to konkretno zamjera, jer je u našoj komunikaciji čitavog dana bila gomila nesporazuma i neslaganja. Ovako izgleda kao neka njezina medijska taktika, ali neka, evo pokušat ću sam da taksativno nabrojim i priznam sva moja nedjela. Molit ću dotičnu gospođicu da me dopuni ako sam nešto od nedjela zaboravio", započeo je svoje izlaganje pjevač koji je naveo da je "čitav dan sam bio nadrndan i sarkastičan" zbog činjenice da sudjeluje u nečemu "što nikakve veze nema s njegovim senzibilitetom i uvjerenjima".

Rambo je naveo kako mu je smetalo što se snima obitelj kojoj se pomaže u emisiji i na taj način ju se stigmatizira te da nije "mogao pojmiti da je to nekome 'cool' i da misli da time čini dobro djelo".

"Protivio sam se glasno pred snimateljskom ekipom, ali pošto se čitava lokalna zajednica već radovala da učestvujem u toj dobrotvornoj akciji stavljen sam pred svršen čin. Nije mi preostalo drugo nego da pi*dim. Naprimjer, zbog producentkinjinog permanentog ispravljanja svake moje rečenice u vezi bilo čega. To je trebalo izdržati. Zatim zbog bestidnog koketiranja, prenemaganja, koje mi je išlo na živce čitav dan", nastavio je.

Dodao je i da mu je smetalo lažno moraliziranje dok se "socijalno ugroženi izlažu medijima zarad njezine osobne promocije", kao i zbog činjenice da je generalni sponzor emisije tvrtka koja ima kladionice. Zatim je progovorio o optužbama za seksualno uznemiravanje.

"Dotičnu gospođicu sam, dok smo se približavali kući socijalno ugrožene obitelji, sasvim neplanirano pipnuo ili pljesnuo po du*etu ili pak štipnuo, pojma nemam sad. To nema nikakve veze sa seksom, barem ne s moje strane. Htio sam da joj nekako dojavim da nemam više što, da me je stjerala u ponižavajući položaj. Nekakav zadnji pokušaj da odustane od grubog upada u intimu jedne obitelji. Nesretno artikulisan kvazi-drugarski alarm. Seksističan možda, seksualan ne", kazao je glazbenik o optužbama.

"Nije to nitko vidio, nije se ni ona bunila, mogao bih negirati, ali mrzi me da foliram. Nisam taj lik. Dakle pljesnuo sam, pipinuo ili štipnuo (stvar forenzičke interpretacije) u trajanju od jedne sekunde. Vjerujem da postoje satelitski snimci koji to mogu potvrditi, danas se i onako snima svaki pedalj planete", dodao je.

Glazbenik je kazao da je tijekom snimanja nastavio psovati i vikati isfrustriran situacijom, dodajući da je producentica na kraju snimanja "krenula demonstrirati 'nekakvu kazališnu ljutnju i tražila da se ispriča'".

"Nakon što nije dobila zadovoljavajuću ispriku, krenula je u histerični napad, toliko jak da sam joj rekao da je ludača i da treba da se liječi. To zaista iskreno mislim i sad. Baš kao što jednako mislim da je čitava medijska scena bolesna, bez skrupula, u kojoj se u odsustvu jasnih etičkih načela prihvaća cancel kultura – kultura srednjevjekovnog lova na vještice samo u eri mobilnih telefona", rekao je.

"Naravno želim tu naglasiti da je meni svaki oblik nasilja prema prema bilo kome, a naročito prema djeci i ženama neprihvatljiv i gnusan. Ali ovdje zaista ne osjećam da sam bio nasilan nego da sam branio osobni integritet. Muškarac na njenom mjestu bi prošao gore", dodao je.

"Znam da će me sada medijski sahraniti što nisam prihvatio dominantno društveno licemjerstvo i javno se ispričao. Ne mogu. Ogavno mi je da se ispričavam osobi za koju mislim da je manipulativna, devijantna i zla. Naravno da mi je žao što sam izgubio živce i dodirnuo nešto što se ne dodiruje bez dozvole", poručio je Rambo i dodao da ga "debilna cancel kultura koja pojačava današnju psihologiju stada neće natjerati da se sada plaši od propasti svog ugleda".

Podsjećamo, Kašić je na svom Instagramu optužila Ramba Amadeusa za seksualno zlostavljanje, a nemili događaj se dogodio u Herceg Novom, gdje je ekipa RTV Crne Gore s njim snimala epizodu emisije Dnevnica.

"Jučer sam na snimanju epizode Dnevnica doživjela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i utjecajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus", rekla je Kašić u svojoj objavi na Instagramu.

Kašić je u svojoj objavi napisala i da je "strašno, opasno, problematično što netko sklon nemoralnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najranjivijim kategorijama društva".

"To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Poslije verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživjela njegov utisak da možemo da budemo dobri prijatelji", napisala je u objavi i apelirala na sve žene da ne šute na seksualno uznemiravanje.

"Malo kada sam se kao sinoć osjećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno. A onda je preraslo u ljutnju i bijes. Na kraju gađenje i nervni slom. Što se treba dogoditi da bismo se osjećale sigurno dok obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti? Koliko posramljenih žrtava je potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji?" poručila je Kašić, a Rambu Amadeusu je otkazana suradnja s UNICEF-om nakon njezinih optužbi.

Tagovi: Rambo Amadeus,a seksualno uznemiravanje, UNICEF, Lejla Kašić
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE