" />
"> Program Sarajevo Film Festivala na We Are One Film Festivalu | SEEbiz.eu

Program Sarajevo Film Festivala na We Are One Film Festivalu

Program Sarajevo Film Festivala na We Are One Film Festivalu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 20:23
Autor: SEEbiz / H

SARAJEVO - Objavljen je program s kojim će Sarajevo Film Festival sudjelovati na Globalnom filmskom festivalu "We Are One", zajedničkoj inicijativi vodećih svjetskih filmskih festivala i YouTubea, koji s projekcijama kreće 29. svibnja.

Prvi Globalni filmski festival, u produkciji Tribeca Enterprises i YouTubea, prikazat će do 7. lipnja na YouTube kanalu YouTube.com/WeAreOne više od stotinu filmova po izboru selektora dvadesetak prestižnih festivala.

Svi programi su besplatni, a gledatelji će moći donacijama poduprijeti napore raznih organizacija na suzbijanju koronavirusa. Sarajevo Film Festival je izabrao Doktore bez granica.

Sarajevski festival kreirao je poseban program s filmovima koji su nastali u Sarajevu i u produkciji Obala Art Centra, kao i kratkim videom “Postcards from Sarajevo Film Festival Friends”, koji će se prikazati premijerno. U tom videu prijatelji Festivala iz cijele Europe govore i pokazuju kako su sačuvali duh u doba pandemije i izolacije.

Za program je odabran i film “Mostovi Sarajeva” (2014), prikazan u službenoj selekciji festivala u Cannesu, u kojem europski redatelji propituju šta je Sarajevo predstavljalo za Europu u stogodišnjoj povijesti i što predstavlja danas.

Također prikazan u Cannesu uvršten je i omnibus "SEE Factory Sarajevo mon amour", koji je 2019. u Sarajevu okupio pet redatelja iz regije i pet međunarodnih autora.

Kratki film "Route – 3" (2019), čiju režiju potpisuje Thanasis Neofotistos, je svjetsku premijeru imao na 44. Toronto International Film Festivalu, a europsku na 42. Clermont-Ferrand International Short Film Festivalu.

Festival je iniciran online, u razgovoru na kojem su sudjelovali Robert de Niro, jedan od osnivača Tribeca Enterprisesa i drugi predstavnici tog festivala, YouTubea, Toronto International Film Festivala, Mumbai Film Festivala, Sarajevo Film Festivala i Tokyio International Film Festivala.

Cjelovit program We Are One festivala objavljen je na www.weareoneglobalfestival.com.

Tagovi: Sarajevo Film Festival, Tribeca Enterprises, YouTube, We Are One Film Festival
PROČITAJ I OVO
Preminula glumica Kelly Preston, supruga Johna Travolte
IN MEMORIAM
Preminula glumica Kelly Preston, supruga Johna Travolte
LOS ANGELES - Kelly Preston, glumica i supruga Johna Travolte, preminula je od raka dojke u 58. godini.
Portugalsko ostvarenje odnijelo pobjedu na Tabor film festivalu
FESTIVALI
Portugalsko ostvarenje odnijelo pobjedu na Tabor film festivalu
VELIKI TABOR - Podjelom nagrada „Veronikina lubanja“ u nedjelju je u dvorcu Veliki Tabor završen 18. Tabor film festival, na kojem su u tri dana prikazana 22 filma u međunarodnoj i 12 filmova u domaćoj konkurenciji za nagrade.
Francuska kina na rubu opstanka
PANDEMIJA
Francuska kina na rubu opstanka
PARIZ - Nakon SAD-a Francuska je druga najveća izvoznica filmova. Ali pandemija koronavirusom jako je pogodila francusku filmsku branšu. U zemlji u kojoj je kino jako važno mnogi strahuju za svoju budućnost.
Njujorški Met započinje serijom prijenosa uživo koncerata s raznih lokacija
KONCERTI
Njujorški Met započinje serijom prijenosa uživo koncerata s raznih lokacija
NEW YORK - Operne zvijezde poput Anne Netrebko, Diane Damrau i Jonasa Kaufmanna u narednim će mjesecima održati koncerte diljem Europe i SAD-a koji će se prenositi putem interneta, objavila je u subotu njujorška Metropolitan Opera.
Dodjelom nagrada žirija i publike završio je 13. Festival mediteranskog filma Split
FESTIVALI
Dodjelom nagrada žirija i publike završio je 13. Festival mediteranskog filma Split
SPLIT - Dodjelom nagrada žirija i publike u ljetnom kinu 'Bačvice' završio je 13. Festival mediteranskog filma Split (FMFS) na kojem su tijekom 10-dnevnog trajanja prikazni filmovi iz 19 zemalja a sve projekcije filmova bile su unaprijed rasprodane.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE