GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Profil objavio niz proznih, publicističkih i dječjih naslova

Profil objavio niz proznih, publicističkih i dječjih naslova
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2020 / 07:47
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakladnik Profil objavio je niz novih proznih, publicističkih i dječjih naslova, među kojima su novi roman Elizabeth Strout "Olive, iznova", novo izdanje trilogije "Igre gladi" Suzanne Collins, nova knjiga Josepha Stiglitza "Cijena profita" te pet naslova namijenih djeci.

Roman "Olive, iznova", nastavak Pulitzerom nagrađene knjige Elizabeth Strout "Olive Kitteridge", prati Olive dok se prilagođava novom životu s drugim suprugom, nastoji ostvariti odnos s otuđenim sinom i njegovom obitelji, doživljava gubitke i samoću, svjedoči uspjesima i jadima svojih prijatelja i susjeda te naposljetku i sama usvaja nove životne lekcije. Roman je objavljen je u prijevodu Patricije Horvat.

Uz novo izdanje trilogije "Igre gladi" Suzanne Collins u prijevodu Mladena Kopjara, Profil je objavio i četvrtu knjigu, roman "Balada pjevica i zmija" u kojemu se prate događaji što prethode trilogiji, odnosno sudbina zloglasnog predsjednika Snowa. Kako ističe izdavač, Suzanne Collins još je jednom demonstrirala izniman talent vješto prikazujući kako pristojan i dobro odgojen mladić postaje ubojica. Roman je objavljen u prijevodu Paule Jurišić.

Roman Victorije Hislop "Oni koji su voljeni", smješten u Atenu 1941., u vrijeme nacističke okupacije, a govori o petnaestogodišnjoj Temis, najmlađem djetetu u obitelji u kojoj se jedni priklanjaju desnici, a drugi ljevici. Kako se ističe u najavi, roman Victorije Hislop, objavljen u prijevodu Dražena Čulića, "epska je priča o jednoj običnoj ženi i jednoj običnoj obitelji u burnim vremenima 20. stoljeća".

Novi publicisitčki naslovi u izdanju Profila su knjige Josepha Stiglitza "Cijena profita – Moramo spasiti kapitalizam od samouništenja" (prijevod Damir Biličić), Jeffreyja S. Rosenthal "Kucni o drvo - Sreća, slučajnost, vjerojatnost i njihov smisao" (prijevod Branka Maričić), Oprah Winfrey "Naš put je jasan - Kako otkriti smjer i svrhu vašeg života" (prijevod Katja Mihovilović) te knjigu Alize Sherman i dr. Junelle Chin "Kanabis i CBD za zdravlje i wellness" (prijevod Andreje Bagović).

Kao nove dječje hitove Profil najavljuje "veseli hvalospjev vlastitom ja" autorskoga dvojca književnika Gilesa Andreaea i ilustratora Guya Parker-Reesa "Slonić po imenu JA" (prijevod Ozren Doležal) te "Atlas gradova - put oko svijeta kroz 20 metropola" Miralde Colombo i Ilarije Faccioli", bajkovito putovanje najživopisnijim svjetskim gradovima (prijevod Paula Jurišić).

Tu su i knjiga američkoga autora Jasona Reynoldsa "Patina" o najbržoj djevojci u trkačkom timu, koja se nastoji dokazati drugima, ali i sebi samoj te time svladati predrasude okoline i svoje vlastite (prijevod Dražen Čulić) te "Biblijske slikopriče" Dawn Machell o poznatim biblijskim događajima (prijevod Tanja Konforta).

"Noć kad je Lisac uhvatio Mjesec" Ines Marciuš Kruljac i Jasmine Kosanović zabavna je priča o prijateljstvu, snalažljivosti i zabavi. Sjajne, vesele rime zabavit će djecu i odrasle, a zabavan tekst prate vesele ilustracije, ističu iz Profila.

Tagovi: Profil, Elizabeth Strout, Victoria Hislop, Oprah Winfrey, Suzanne Collins, Joseph Stiglitz
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE