" /> "> Profil najavljuje knjige Goldsteina, Bajrušija i Čička | SEEbiz.eu

Profil najavljuje knjige Goldsteina, Bajrušija i Čička

Profil najavljuje knjige Goldsteina, Bajrušija i Čička
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2021 / 18:46
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Nakladna kuća Profil najavila je da će u prvoj polovici godine objaviti niz novih naslova, među kojima i knjigu Ive Goldsteina "Hrvatska 1990. – 2020.", Roberta Bajrušija "Možemo! Rađanje nove hrvatske ljevice" i Ivana Zvonimira Čička "Moj hrvatski san 1991. i što je od njega ostalo"

Nova Goldsteinova knjiga "Hrvatska 1990.-2020" opširan je i detaljan pregled trideset godina samostalne Hrvatske, Bajruši u knjizi "Možemo! Rađanje nove hrvatske ljevice" analizira najznačajniju platformu na lijevoj političkoj sceni, a Čičkov "Moj hrvatski san 1991. i što je od njega ostalo" zbirka je kolumni koje je autor na početku Domovinskog rata objavljivao u tjedniku Danas, navodi se u priopćenju.

Profil najavljuje da će objaviti i knjigu novinarke Diane Šetke "Arsen Dedić, Mali s flautom" te knjigu britanskoga premijera Borisa Johnsona "Winston Churchill, Kako je jedan čovjek stvarao povijest".

Od inozemne literature nakladnik najavljuje kriminalistički roman "Preživjeli" Jane Harper, "Duhove" Dolly Alderton te "Jednu noć u kolovozu" Victorije Hislop, dok za mlade najavljuje "Do posljednjeg daha" Jennifer Niven i "Kobnu igru" Karen M. McManus.

Ove godine prevest će se, ističe nakladnik, i knjige Elene Ferrante, Anthonyja Horowitza, Maggie O'Farrell, Reze Aslana, Anne Applebaum i Adama Granta.

Kao prvu iz niza knjiga koje se bave mentalnim zdravljem nakladnik najavljuje "Savršeno nesavršene priče" Lea Potiona i Ane Strumpf.

Također će tiskati knjigu "Animalium" Katie Scott i Jenny Broom o životinjskoj raznolikost na Zemlji te prvi nastavak knjige "Loši momci" Aarona Blabeyja.

Profil će objaviti i slikovnice kao što su "Sve što ćemo sagraditi, planovi za našu zajedničku budućnost" Olivera Jeffersa, "Kit koji je uvijek želio još" Rachel Bright i Jima Fielda te "Projekt Barnabus" braće Fan.

Tagovi: Ivo Goldstein, Robert Bajruši, Arsen Dedić, Diana Šetka, Ivan Zvonimir Čičak
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE