GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lupino u Sisku otvorio donatorsku izložbu

Lupino u Sisku otvorio donatorsku izložbu
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2021 / 16:39
Autor: SEEbiz / H
SISAK - Reprezentativna izložba fotografija, reljefa i skulptura pod nazivom "Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti", koja obuhvaća pedesetak radova poznatog umjetnika Stephana Lupina, nakon Gliptoteke HAZU-a, otvorena je u subotu i u Sisku.

Izložba je i donatorskog karaktera kako bi se prodajom odabranih radova pomoglo najugroženijoj djeci nakon potresa. Organizator je sisački ogranak Matice hrvatske u povodu 85. godišnjice utemeljenja. Prvi put je kao prostor za izložbu iskorišten atrij novoizgrađene sisačke Strukovne škole što se pokazalo kao izvanredni izložbeni prostor, a čime škola ostvaruje i svoju novu funkciju.

Umjetnika i njegov noviji opus predstavila je autorica izložbe dr. Mirna Rudan Lisak koja je napomenula da je lupinizam, kao njegov vlastiti umjetnički pravac, ovime pružio odmak od života bremenita brigom o budućnosti i dugoročnoj obnovi prostora Sisačko-moslavačke županije. Umjetnik na taj način, kako je rekla, nastavlja posvećivanje svoga rada djeci i mladima, potičući vlastitom umjetnošću kreativnost i upornost na njihovu budućem profesionalnom putu.

Na otvorenju izložbe, o njenom humanitarnom karakteru govorio je predsjednik Ogranka MH u Sisku Tomislav Škrbić, a glavni urednik Vijenca Goran Galić, napomenuo je kako sisački Ogranak MH, koji spada među najaktivnije, ovom inicijativom proširuje svoju djelatnost.

Stephan Lupino je tek kratko zahvalio svima koji su se angažirali oko organizacije izložbe, napomenuvši kako je najvažnije da se na taj način pomogne djeci i starijima. Zamjenica ravnatelja Strukovne škole Sonja Turk izrazila je zadovoljstvo što je na taj način Strukovna škola ušla u novu, izložbenu djelatnost, za što su učenici pokazali veliko zanimanje.

Izložbu je svečano otvorio sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, rekavši kako je Lupino otkrio novi izložbeni prostor koji će se i u narednom razdoblju koristiti za izložbe.

Osim u atriju škole, skulpture većeg formata izložene su na prostoru ispred škole. Prodaju doniranih sedam umjetničkih fotografija za pomoć mladima, preuzeo je Ogranak Matice hrvatske u Sisku.

Tagovi: Stephan Lupino, Matica hrvatska, Tomislav Škrbić, Goran Galić, Mirna Rudan Lisak
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE