GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Problemi po Disneyjev spektakl Mulan

Problemi po Disneyjev spektakl Mulan
ODGODA PREMIJERE?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2020 / 07:44
Autor: Matej Balen
PEKING, HONG KONG – S budžetom od 200 milijuna USD, Mulan je najskuplji remake kompanije Disney, za kojega se očekivalo da će porušiti sve rekorde među kineskom publikom.

Ovaj Disneyjev spektakl je adaptacija na popularnu kinesku priču „Balada o Mulan“, o najstarijoj kćeri cijenjenog kineskog ratnika, koja po njegovoj bolesti i starosti zauzima njegovo mjesto u kineskoj imperijalnoj vojsci. Pretvarajući se da je muškarac, spašava naciju u borbi protiv osvajača sa sjevera, Huna.

S obzirom na popularnost priče među kineskom publikom, očekivanja Disneyja u bila velika pred najavljenu premijeru 27. ožujka diljem Kine. Zbog epidemije virusa, 70.000 kino dvorana diljem Kine je i dalje uglavnom zatvoreno, a prve informacije o odgađanju premijere bi se mogle pretvoriti u potpuno otkazivanje prikazivanja u ovoj godini.

Kina je drugo najveće svjetsko kino-tržište sa vrijednosti od 9.2 milijarde USD, a ’Mulan’ je angažirao brojne kineske zvijezde u filmu, Liu Yifei kao Mulan, Jet Li-ja i druge, koji su trebali uz veliku ulogu kineskog tržišta s lakoćom dosegnuti nivo zarade poput ’Kralja lavova’ koji je Disneyju donio više od 500 milijuna USD.

Iako Hong Kong, s druge strane, nije zatvorio svoje kino dvorane, ’Mulan’ bi mogao doživjeti potpuni debakl i među tamošnjim gledateljima. Glavna glumica, Liu Yifei, je u kolovozu 2019. godine dala javnu podršku hongkongškoj policiji tijekom demonstracija, te time izazvala bijes pro-demokratskih skupina i mnogih ljudi u Hong Kongu. Pred premijeru prikazivanja, 27. ožujka, javnost poziva na bojkot filma, te bi se prikazivanje i u samom Hong Kongu moglo otkazati.

Disney, koji se sa ’Mulan’ jasno ciljao na najbrže rastuće kino tržište na svijetu, ono kinesko, bi ovako mogao potpuno ostati bez njega.

Tagovi: Disney, Mulan, NR Kina, koronavirus, Liu Yifei
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE