GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo poznati američki pjevač i glumac Meat Loaf

Preminuo poznati američki pjevač i glumac Meat Loaf
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2022 / 11:50
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Američki pjevač Meat Loaf, čiji je album Bat Out Of Hell jedan od najprodavanijih albuma svih vremena, preminuo je u dobi od 74 godine, objavila je njegova obitelj.

Uzrok smrti nije naveden, no u objavi obitelji na njegovoj službenoj Facebook stranici navodi se da je supruga Deborah bila uz njega kada je umro u četvrtak.

Napisano je: “Naša srca su slomljena, objavljujemo da je neusporedivi Meat Loaf preminuo večeras sa svojom suprugom Deborah uz njega. Kćeri Pearl i Amanda i bliski prijatelji bili su s njim posljednja 24 sata”.

“Njegova nevjerojatna karijera protezala se kroz šest desetljeća u kojima je prodao preko 100 milijuna albuma diljem svijeta i glumio u više od 65 filmova, uključujući Fight Club, Focus, Rocky Horror Picture Show i Wayne’s World.

Bat Out of Hell ostaje jedan od 10 najprodavanijih albuma svih vremena.

U objavi se dodaje: “Znamo koliko je značio mnogima od vas i uistinu cijenimo svu ljubav i podršku dok prolazimo kroz ovo vrijeme tuge zbog gubitka tako inspirativnog umjetnika i prekrasnog muškarca”.

“Od njegovog srca do vaših duša… nemojte nikada prestati s rockom!”

Pjevač, čije je pravo ime bilo Michael Lee Aday, prodao je milijune albuma diljem svijeta.

Hit singl I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That) dosegao je prvo mjesto u 28 zemalja i donio mu nagradu Grammy.

Roker je igrao i ulogu Eddieja u glazbenom filmu The Rocky Horror Picture Show iz 1975., a 2016. je nagrađen nagradom Hero na godišnjoj glazbenoj ceremoniji Q Awards, koju je posvetio svakodnevnim herojima i pozvao ljude da “vraćaju ljubav natrag u ovaj svijet.”

Njegova se karijera protezala izvan okvira glazbe, a glazbenik je također sudjelovao u nizu filmova uključujući Fight Club iz 1999. i Wayne’s World iz 1992. godine.

Bat Out Of Hell također je adaptiran kao mjuzikl, koji je napisao dugogodišnji suradnik Jim Steinman, a sadržavao je neke od glazbenikovih omiljenih hitova.

Meat Loaf je otvoreno govorio o zdravstvenim problemima koji su ga mučili, posebice astmi, zbog koje se srušio na pozornici tijekom koncerta u Pittsburghu 2011., a 2003. se srušio u Wembley Areni u Londonu i primljen je u bolnicu.

Tagovi: Meat Loaf
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE