GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Kosta Bunuševac, kojeg pamtimo u ulozi Super Ridže iz filma Kako je propao rokenrol

Preminuo Kosta Bunuševac, kojeg pamtimo u ulozi Super Ridže iz filma Kako je propao rokenrol
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2021 / 19:37
Autor: SEEbiz / Ravno do dna
BEOGRAD - Preminuo je Kosta Bunuševac, idejni tvorac nagrađivanjih TV emisija “Beograd noću” i “Oliver Mandić šou”, a javnost ga poznaje i kao omiljenog lika Super Ridža iz filma “Kako je propao rokenrol”.

Od 1999. do 2007. bio je profesor na Akademiji lepih umetnosti. Ostvario je brojne samostalne i grupne izložbe u zemlji i inozemstvu, a bio je multimedijalno orijentiran kroz teatar, dizajn, marketing, izumiteljstvo, glazbu, arhitekturu, glumu na filmu, kazalištu i na televiziji.

“Zbogom dragi Kosta. Onaj moj nekad sanjani vertikalni Beograd još se više nakrivio sad, s tendencijom prema padu”, napisao je Đorđe Matić na svom Facebook profilu povodom smrti Koste Bunuševca.

“Prvim crtežima na studijima večernjeg akta, u duhu najboljih akademskih realista, unutar male grupe ezoterika, Bunuševac je objavio svoju likovnu moć. Krajnja ponesenost, ushićenost kojom vlada strog, gotovo okrutan sistem, kartezijanska logika i asketizam, obeležili su njegov rad od prvih dana. Bunuševac slikar, crtač, dizajner, performer, promoter, demijurg, “one man šou”, uz još dve tri ličosti, bio je centar svih, ne samo “andergraund” okupljanja vertikalnog Beograda 70-tih i 80-tih godina prošlog veka. Taj duh je sazrevao u spektakularnim izazovima i iluminacijama Koste Bunuševca, ističe udruženje.

Kosta Bunuševac rođen je 1948. u Splitu, u tadašnjoj Jugoslaviji, a završio je odsek slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1971, u klasi prof. Stojana Ćelića”, napisali su iz ULUS-a.

Tagovi: Kosta Bunuševac, Super Ridža, Kako je propao rokenrol
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE