GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo glumac Paul Sorvino

Preminuo glumac Paul Sorvino
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2022 / 07:56
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Glumac Paul Sorvino, najpoznatiji po ulogama u filmu Dobri momci i televizijskoj seriji Zakon i red, preminuo je u 84. godini.

Sorvinov publicist Roger Neal potvrdio je da je glumac danas preminuo prirodnom smrću u Indiani. Glumčevu smrt potvrdila je i njegova supruga Dee Dee.

"Srca su nam slomljena, više nikada neće postojati Paul Sorvino, on je bio ljubav mog života i jedan od najvećih izvođača koji su ikada krasili ekrane i pozornicu", rekla je u izjavi, prenosi The Hollywood Reporter.

Rođen u Brooklynu od talijansko-američkih roditelja, Sorvino je počeo glumiti dok je studirao na Američkoj glazbenoj i dramskoj akademiji u New Yorku, a isprva se nadao da će postati operni pjevač. Nakon što je debitirao na Broadwayu u mjuziklu Bajour 1964. godine, u svom prvom filmu Where's Poppa? pojavio se šest godina kasnije uz Georgea Segala i Ruth Gordon.

Sljedeće godine imao je sporednu ulogu u hvaljenoj drami Jerryja Schatzberga The Panic in Needle Park, s Al Pacinom i Kitty Winn u glavnim ulogama. Njegove druge značajne uloge uključuju onu Henryja Kissingera u Nixonu Olivera Stonea, nastup u drami Warrena Beattyja Dick Tracey te ulogu narednika Phila Cerrete u NBC-jevoj seriji Zakon i red.

Međutim, njegova najpoznatija uloga došla je 1990. godine, kada je nastupio u gangsterskom epu Dobri momci Martina Scorsesea, gdje je glumio Paula Cicera, lika temeljenog na stvarnom mafijašu Paulu Variju.

Sorvino je imalo troje djece, uključujući i glumicu Miru Sorvino, koja je Oscara osvojenog za Mighty Aphrodite 1995. posvetila svom ocu. Mira se povodom smrti svog oca oglasila i na Twitteru.

"Moj je otac, veliki Paul Sorvino, preminuo. Moje srce je puklo - život ljubavi, radosti i mudrosti s njim je gotov. Bio je najdivniji otac. Toliko ga volim. Šaljem ti ljubav u zvijezde, tata, dok se uspinješ", napisala je glumica.

Tagovi: Paul Sorvino, Mira Sorvino, Martin Scorsese, Henry Kissinger, Oliver Stone
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE