GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminula Mary Wilson, pjevačica kultnog američkog benda The Supremes

Preminula Mary Wilson, pjevačica kultnog američkog benda The Supremes
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2021 / 17:16
Autor: SEEbiz / H

NEW YORK - Mary Wilson, jedna od osnivačica kultnog američkog benda The Supremes i pjevačica Motowna, preminula je jučer u svom domu u Las Vegasu u 77. godini života, izvijestili su američki mediji.

Wilson je Imala tek 15 godina kada je, uz Dianu Ross i Florence Ballard, stvorila poznatu američku skupinu s kojom je radila i nakon odlaska Diane Ross. Wilson je zajedno s drugim članicama skupine primljena u Kuću slavnih rock and rolla 1988. godine.

"Mary Wilson bila mi je istinski posebna izvođačica i glazbena diva. Strašno će mi nedostajati", napisao je Berry Gordy, osnivač diskograske kuće Motown Records koji je stajao iza mnogih hitova skupine.

Umrla je u svom domu u Las Vegasu 8. veljače, objavio je njen agent Jay Schwartz. Okolnosti smrti nisu poznate.

Dva dana prije smrti na YouTube kanalu objavila je videozapis u kojem je istaknula kako radi na novoj glazbi uz najavu "uzbudljivih vijesti od The Supremes, Florence Ballard i neobjavljenih materijala".

Wilson je rođena 12. ožujka 1944. u Greenvilleu, u državi Mississippi. S 12 godina s majkom je preselila u Detroit, nakon razdoblja u kojem su je odgajali ujna i ujak.

Bend The Supremes je vrhunac dostigao šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su izdali uspješnice "Stop! In the Name of Love" i "Baby Love".

Nakon odlaska Diane Ross koja je počela svoju samostalnu karijeru, grupa nije nikad ostvarila ranije zabilježenu dominaciju američkim ljestvicama, ali živjela je u hitovima "River Deep, Mountain High" i "Stoned Love".

Ross je zamijenila Jean Terell, a grupa se konačno razišla 1977. godine.

O Wilson se malo čulo nakon razlaza skupine, ali je "pod svjetla reflektora" ponovno kročila u objavama svojih memoara "Dreamgirl: My Life As a Supreme" u kojima su detaljno opisani njezino vrijeme u bendu - i odnos s Dinaom Ross.

Tagovi: Mary Wilson, The Supremes, Motown Records, Diana Ross
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE