GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Premijera filma Kumek Darija Juričana 22. studenog u Kinu SC

Premijera filma Kumek Darija Juričana 22. studenog u Kinu SC
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2020 / 13:13
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dugometražni dokumentarni film "Kumek" Darija Juričana, posvećenog dugogodišnjem zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, premijerno će se prikazati 22. studenog u zagrebačkom Kinu SC, uz razgovor s redateljem.

"Kumek", treći uradak iz Juričanovog ciklusa Gazda, nakon radova o Ivici Todoriću i MiroslavuKutli, sniman je tijekom četiri godine u Zagrebu i Grudama.

Juričan kaže da je bio veliki izazov raditi ga jer pokriva gotovo četrdeset godina djelovanja Milana Bandića, "prividno hiperaktivne i trumpolike pojave hrvatske političke scene."

"Bandić je šest puta biran za gradonačelnika grada Zagreba, koji nije samo glavni grad svih Hrvata, nego i glavni grad svih hrvatskih kriminalaca", izjavio je redatelj i producent, a prenosi Hrvatski audiovizualni centar.

Po njegovim riječima, gradonačelnik im je triput odbio dati intervju, pa je napravljena audicija kako bi mu se našao dvojnik.

Scenaristi su Saša Paparella, koji je i koautor drugih filmova u serijalu Gazda te Zvonimir Tivon.

Uz film će biti predstavljena i knjiga "Kumek", koja je komplementarna filmu, čiji su autori Saša Paparella i Hrvoje Appelt.

Pretpremijera će se održati u 17 sati, svečana premijera s uzvanicima i podržavateljima iz crowdfunding kampanje u 19, a dodatna projekcija za javnost u 21 sat.

Ekipa filma bit će na sve tri projekcije, a nakon projekcija publika će moći razgovarati s redateljem, najavljeno je.

Montažer filma je Luka Tokić, animator Dragan Đokić, a kameru potpisuje Marko Jerbić. Kreativni producent je Tibor Keser.

Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), zaklada Kultura nova i donacije građana prikupljene putem crowdfunding kampanje.

Producent filma je udruga Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN). Nakon premijere, film kreće u svoju redovnu kinodistribuciju diljem Hrvatske.

Tagovi: Dario Juričan, Kumek, Saša Paparella, Milan Bandić, Hrvoje Appelt
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE