GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poljskoj školi za film, televiziju i kazalište u Łódźu nagrada za najbolju školu animacije Animafesta Zagreb 2020

Poljskoj školi za film, televiziju i kazalište u Łódźu nagrada za najbolju školu animacije Animafesta Zagreb 2020
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2020 / 14:47
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Selekcijska komisija Natjecanja studentskog filma Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb 2020. Nagradu za najbolju školu animacije dodijelila je Poljskoj školi za film, televiziju i kazalište u Łódźu.

Selekcijska komisija, u sastavu Daniel Šuljić, Katrin Novaković i Milivoj Popović, u obrazloženju nagrade navodi:

"Selekcijski posao uvijek je težak, jer teško je ocjenjivati umjetničko djelo, kvantificirati izričaje, osjećaje i količinu rada stavljenu u svaki pristigli film. Ipak, pregledavajući radove, neki su se filmovi i škole istaknuli. Ovaj put svojom nas je kvalitetom filmova, neustrašivim skokovima kroz medije i tehnike, kao i odabirom tematika, posebno osvojila jedna škola – Poljska škola za film, televiziju i kazalište u Łódźu.

Sva tri odabrana filma guraju granice svoga medija i sva su tri na selekciju ostavila snažan dojam. Osim njih isti duh prožima i filmove ove škole koji nisu uvršteni u službenu konkurenciju festivala. Sve to pokazalo je da Filmska škola u Łódźu svojim programom i radom ohrabruje eksperiment i slobodu izražaja, dok u isto vrijeme zadržava kvalitetu izrade i vještinu animacije. Iz tih smo razloga izabrali upravo tu školu kao dobitnika Nagrade za najbolju školu animacije 30. izdanja Animafesta Zagreb."

Poljska škola za film, televiziju i kazalište u Łódźu osnovana je 1948. i jedna je od najstarijih škola te vrste u svijetu. Animafest Zagreb 2020. u posebnom će programu pretstaviti školu i prikazatio retrospektivu najboljih radova njihovih studenata. Ove godine u izuzetno jakoj konkurenciji od 900 prijavljenih studentskih filmova iz cijelog svijeta, za Natjecanje studentskog filma je odabrano 40 filmova među kojima su svoje mjesto izborila čak tri filma ove škole: Marbles (Natalia Spychala), Portrait of a Woman (Natalia Durszewicz) i The Little Soul (Barbara Rupik).

Tagovi: Poljskoj školi za film, televiziju i kazalište u Łódźu nagrada za najbolju školu animacije, Animafest Zagreb 2020, Animafest, Daniel Šuljić
PROČITAJ I OVO
Nikola Tesla, čovjek ispred svog vremena
IZUMITELJ BUDUĆNOSTI
Nikola Tesla, čovjek ispred svog vremena
ZAGREB - Na današnji dan, 10. srpnja 1856. godine, u mjestu Smiljan kod Gospića, rođen je izumitelj, elektrotehničar i fizičar Nikola Tesla.
MSU predstavlja prostorno zvučnu instalaciju Krešimira Rogine
INSTALACIJA
MSU predstavlja prostorno zvučnu instalaciju Krešimira Rogine
ZAGREB - Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu predstavlja u subotu, 11. srpnja, prostorno zvučnu instalaciju "Danas riječ govori više od tisuću slika" istaknutog arhitekta Krešimira Rogine.
Vječno putovanje Željka Malnara
SJEĆANJE
Vječno putovanje Željka Malnara
ZAGREB - Na današnji dan 2013. godine preminuo je Željko Malnar. Pustolov, putopisac, voditelj, kolumnist, autor dokumentarnih filmova.
Zdenki Heršak Nagrada Fabijan Šovagović
NAGRADE
Zdenki Heršak Nagrada Fabijan Šovagović
ZAGREB - Osim niza zapamćenih kazališnih predstava, najpoznatija glumačka zagrebačka milostiva za sobom je ostavila nekoliko desetina i danas jednako svježih filmskih i televizijskih uloga.
Prvi riječki rock festival od uvođenje mjera vezanih uz pandemiju
FESTIVALI
Prvi riječki rock festival od uvođenje mjera vezanih uz pandemiju
RIJEKA - Prvi riječki rock festival koji će se održati nakon mjera vezanih uz pandemiju je "Zvukom preko vode" 10. i 11. srpnja na prostoru uz nekadašnje skladište Exportdrva u središtu Rijeke, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u četvrtak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE