GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počinje 12. revija dramskih tekstova studenata ADU

Počinje 12. revija dramskih tekstova studenata ADU
REVIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 16:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Revija dramskih tekstova studenata dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu 12. DeSADU donosi, od 22. do 24. travnja na Sceni F22 ADU i online na Facebook stranici revije, četrnaest tekstova kojima se mladi dramski pisci predstavljaju široj publici.

Festival DeSADU studentima dramaturgije osigurava vrijeme i mjesto za prikazivanje vlastitih novih, vrućih dramskih tekstova ili onih koji već neko vrijeme čekaju u samoći ladica.

Prilika je to u kojoj mladi pisci konačno mogu okusiti plodove svoga rada, predstaviti radove publici, ali i kolegama, koji često ne znaju što sve nastaje u fajlovima i bilježnicama njihovih mladih suradnika, stoji u najavi.

Kroz međusobnu suradnju, nova iskustva i osvještavanje prisutnosti novih dramskih tekstova mladih autora, ovaj je festival velik korak naprijed u prikazivanju umjetnosti mladih kazalištaraca, kao i velika motivacija za sve sudionike da prikažu svoje radove, dodaje se.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja DeSADU bit će predstavljeni tekstovi "Plodna mjesta" Petre Pleše, "Ne usudim se zamisliti kako je to bilo" Vide Zelić, "Ti imaš izbor, ja ne…" Ane Perković, "Oni koji hodaju bočno" Marije Androić, "Moram ti reći da te volim" Espija Tomičića, "Vilan" Patrika Gregureca, "Svemir u vama" Paule Drvenkar, "Čiča Miča rige jaja" Vene Mušinovića, "Te lepe nuklearne zime" Đorđa Kosića, "Još nerođen" Anamarije Budimir, "Sanjati zlatnu ribicu" Mie Laure Jurčić, "Odjednom je postalo tiho" Ivone Marciuš, "Nemoj gasiti svjetlo" Ane Dragozet i "Ljubav u afteru" Mihovila Rismonda.

U sklopu popratnog programa održat će se diskusija o mentalnom zdravlju "Kako preživjeti pandemiju", pod vodstvom studentice treće godine preddiplomskog studija Psihologije na Fakultetu hrvatskih studija Ive Marketanović.

Ulaz na sve izvedbe i popratni program je slobodan uz prethodnu najavu na mail adresu adudesadu@gmail.com zbog ograničenog broja mjesta, a za posjetitelje koji ne uspiju dobiti mjesto u dvorani, osiguran je prijenos čitanja uživo na Facebook stranici DeSADU (https://www.facebook.com/desadu/), na kojoj je dostupan i kompletan program održavanja festivala.

Tagovi: - Revija dramskih tekstova studenata dramaturgije Akademije dramske umjetnosti, DeSADU
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE