GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počeo Berlinale u digitalnom formatu

Počeo Berlinale u digitalnom formatu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2021 / 19:44
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - U Berlinu je u ponedjeljak započeo 71. Međunarodni filmski festival koji se ove godine održava u dva dijela, prvom dijelu od 1. do 5. ožujka preko online platforme kojem pristup ima samo profesionalna publika i novinari te ljetnom dijelu namijenjenom publici koji će se održati u lipnju.

Svakog dana profesionalnoj publici će preko online platforme biti na 24 sata biti ponuđeno gledanje filmove i jednog od festivalskih programa.

Natjecateljski program, u kojem se ove godine za jednu od nagrada natječe 15 filmova, počeo je među ostalim projekcijom jednog od njemačkih filmova u konkurenciji, filmom „Ja sam tvoj čovjek“ redateljice Marie Schrader.

U programu Generation prikazan je i jedini ovogodišnji film iz Bosne i Hercegovine, „Tabija“ redatelja Igora Drljače.

Sutra će u natjecateljskom dijelu biti prikazana i hrvatska manjinska produkcija "Baksuzno bubanje ili bezumni pornić" rumunjskog redatelja Radua Judea u kojem sudjeluje i hrvatska producentska kuća Kinorama.

Pobjednike ovogodišnjeg Berlinale stručni žiri, u čijem radu sudjeluje i bosanskohercegovačka redateljica Jasmila Žbanić, proglasit će u petak.

Pobjednički filmovi će zajedno s izborom filmova široj publici biti prikazani od 9. do 20. lipnja u berlinskim kinima kada će biti i uručene ovogodišnje nagrade.

U nedjelju navečer su uoči Berlinalea kina širom Njemačke bila osvijetljene u znak protesta što su kinematografi zbog pandemije zatvoreni od početka studenog.

Tagovi: Berlinale, Radu Jude, Maria Schrader, Jasmila Žbanić
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE