GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počasno Srce Sarajeva meksičkom redatelju Michelu Francu

Počasno Srce Sarajeva meksičkom redatelju Michelu Francu
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2020 / 18:56
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - Nagrada Počasno Srce Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala, koji će se održati od 14. do 21. kolovoza na festivalskim lokacijama i online, bit će uručena Michelu Francu, meksičkom režiseru, scenaristu i producentu.

S Festivala ističu kako je riječ o jednom od najznačajnijih nezavisnih filmskih autora upečatljivog i prepoznatljivog filmskog jezika. Priznanje će mu se odati i retrospektivom u festivalskom programu "Tribute to“.

Michel Franco (Mexico City, 1979.) stavio je meksičku kinematografiju u središte svjetske pažnje. Filmovi za koje je pisao scenarij, koje je režirao i producirao - "Chronic", "Las hijas de Abril", "Desupes de Lucia", "Daniel i Ana" i" A los ojos" bit će predstavljeni na Sarajevo Film Festivalu.

Sarajevo je prvi put posjetio 2009. s dugometražnim prvijencem "Daniel i Ana", koji je premijerno prikazan u sekciji Directors' Fortnight na filmskom festivalu u Cannesu.

Na 23. Sarajevo Film Festivalu (2017.) bio je predsjednik žirija Natjecateljskog programa - Igrani film. Te je godine njegov "Las hijas de Abril" osvojio nagradu žirija sekcije "Un Certain Regard“ u Cannesu i prikazan je u sklopu Open Air programa na sarajevskom festivalu.

Francov novi film "Nuevo orden", čija je radnja smještena u distopijskom Mexico Cityju, trenutno je u postprodukciji i za njega su svi prestižni A festivali pokazali interes, napominje se u priopćenju.

Festival slavi život, humanost i umjetnost u skladu s epidemiološkom situacijom

Festivalska ekipa u suradnji s nadležnim institucijama od kraja svibnja rade na uspostavljanju epidemiološkog protokola za sve festivalske lokacije, kao i posebnog protokola prilikom dolaska festivalskih gostiju.

"Svjesni smo odgovornosti u organizaciji jednog ovakvog događaja“, izjavio je direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

"Covid-19 je utjecao na sve aspekte života širom svijeta, pa i Sarajevo Film Festival mora proći kroz određene promjene, što znači okupljanje u manjim grupama, manji broj gostiju, nema prijema i zabava na kakve smo navikli, ali kao i uvijek, bit će mnogo kvalitetnih filmova, sjajnih projekcija i filmskih razgovora", ustvrdio je.

Po njegovim riječima, njihova je misija ista kao i prvog dana kada je festival osnovan u gradu pod opsadom – slavljenje života, humanosti i umjetnosti, pa i sada imaju još jednu priliku da se kulturom bore protiv nevolje.

"Organizirajući festival u skladu sa savjetima zdravstvenih stručnjaka i ponašajući se odgovorno i u okviru jasno definiranih smjernica, možemo pokazati kako se društvena kohezija može graditi i tamo gdje smo dužni održavati fizičku distancu", dodao je.

Tagovi: Počasno Srce Sarajeva, Mirsad Purivatra, Michel Franco, Sarajevo Film Festival
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE