GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Placebo svira na zagrebačkom stadionu Šalata 15. srpnja

Placebo svira na zagrebačkom stadionu Šalata 15. srpnja
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 12:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Engleski alt-rock velikani Placebo nastupit će 15. srpnja na pozornici Športskog rekreacionog centra Šalata u sklopu velike turneje kojom se vraćaju na svjetske pozornice, najavila je u srijedu LAA agencija.

Nakon gotovo dvogodišnje pauze od koncertnih aktivnosti, tijekom kojih su u studiju radili na novim pjesmama, Placebo će se ovog ljeta vratiti na velike svjetske scene. Upravo će Zagreb biti jedna od postaja koja će među prvima čuti kako one zvuče.

Poznat po androgenom imidžu frontmena Briana Molka, glam-rocku i sirovim punk gitarama, Placebo je u dva desetljeća ušao među napoznatije rock bendove današnjice s više od 12 milijuna prodanih albuma diljem svijeta.

Od istoimenog debi albuma, koji je promijenio britansku glazbu, djelovao kao protuteža Britpopu i inspirirao mnoge bendove, Placebo je ušao u povijest s pet albuma koji su završili na ljestvicama deset najboljih u UK-u. Surađivali su s izvođačima kao što su David Bowie, Robert Smith i Michael Stipe i imaju mjesto na vrhu britanske scene.

Debi album "Placebo" iz 2016. polučio je u startu ogroman uspjeh, postao je platinast, a singlovi "Nancy Boy" i "Teenage Angst" ušli su na top 40 UK ljestvice.

Dvije godine nakon toga bend se već družio s Davidom Bowiem, a objavljen je drugi album "Without You I'm Nothing" koji je prodan u više od milijun primjeraka. Uz istoimeni singl, tu je i "Every You, Every Me", a singl "Pure Morning" dospio je na listu top pet najboljih singlova i označio je njihov prvi proboj na američko tržište.

"Black Market Music" iz 2000. dodao je electro punk pop elemente zvuku benda i osigurao im brojne fanove u svijetu. Singlovi "Taste in Men" i "Slave to the Wage" obilježili su album, kao i kontroverzna "Special K" koja je uvrštena u top 20 na listama u UK-u i po svijetu.

Godine 2003. izdaju album "Sleeping with Ghosts" koji je dosegnuo zlatnu nakladu i prodao se u gotovo 1,5 milijuna primjeraka diljem svijeta. Uz megauspješan singl "The Bitter End", s albuma su skinuti i "English Summer Rain" i "Special Needs".

"Meds" iz 2006. donosi singlove poput "Infra-Red", "Because I Want You", a bend je tada zaradio status velikih headlinera na svjetskim festivalima. Godine 2009. izdaju album "Battle for The Sun" koji je označio potpuno novo razdoblje uz singlove "For What It’s Worth" ili "The Never Ending Why".

Dva tjedna su držali prvo mjesto na europskoj Billboard ljestvici, a dobili su i MTV European Music Awards za najbolji alternativni bend čime su zacementirali svoje mjesto među najboljim svjetskim rock bendovima.

Četiri godine kasnije uslijedio je album "Loud Like Love" koji ih je još jednom odveo na turneju svjetskim pozornicama.

Dvadeset godina karijere Placebo su proslavili objavom retrospektivnog albuma "A Place For Us To Dream" iz 2016., uz EP "Life’s What You Make It" sa šest novih pjesama, a sve je pratila velika svjetska turneja.

Placebu će ovo će biti već šesti nastup u Hrvatskoj, nakon što su prethodno 2016. nastupili u dvorani Dražena Petrovića, 2015. na INmusicu, 2007. na Radar Festivalu, a u Domu sportova su se publici dvaput predstavili 2001. i 2003.

Tagovi: Placebo, Šalata, David Bowie
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE