GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pjesma koja okuplja i potiče na solidarnost

Pjesma koja okuplja i potiče na solidarnost
NISI SAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2020 / 07:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tim ''Nisi sam'' od srca zahvaljuje na velikoj podršci javnosti u realizaciji ovog hvalevrijednog projekta.

Intencijski okupljeni u vrijeme elementarne nepogode koja je pogodila Zagreb i okolicu u vrijeme pandemije, tim je pokretanjem himničke pjesme ''Nisi sam'' htio doprinijeti humanitarnoj akciji Udruge veterana SJP Alfe. Pjesma je realizirana u nekoliko dana. Na tekst književnika Krešimira Butkovića, poznati kantautor Goran Topolovac je uglazbio i aranžirao pjesmu, glazbeni producent je bio Ado Iftić, a otpjevao ju je naš uvaženi pjevač Alen Nižetić. 


Alfama se toliko svidjela pjesma da su je uzeli za svoju himnu. Već godinama nije bilo ovako mirne i domoljubne pjesme koja slavi život, okuplja, solidarizira društvo i vraća nadu. Autorski tim odmah je svoja prava prenio na Udrugu da bi se iz eventualnog dobitka od izvođenja mogli financirati budući humanitarni projekti. Tim ''Nisi sam'' primio je izvanredne pohvale od strane uvaženog g. Mladena Tarbuka, Predsjednika Hrvatskog društva skladatelja, a jednako biranim riječima svoju naklonost pjesmi iskazao je još jedan uvaženi glazbenik g. Matija Dedić.

Ovim putom im obojici od srca zahvaljujemo jer nam je njihova pozitivna kritika dala vjetar u leđa da ustrajemo u realizaciji projekta koji nas je sve, uz izvršnu producenticu Carmen, okupio u jedinstvenoj želji da pomognemo potrebitima kroz naše umjetničko djelovanje.
Želimo istaknuti da ova pjesma nije isključiva te da pripada samo SJP Alfama. I sami veterani naglašavaju da kako su i oni pripadali Hrvatskoj u ratu, tako i ova pjesma, prepuna pozitivnog i domoljubnog naboja, pripada Hrvatskoj u miru.

Ovakve himničke pjesme i postoje da nas ujedine i dublje povežu u teškim trenucima te pomognu svima nama da brzo i aktivno djelujemo prema onima ju potrebi. Kako su Alfe u trenu reagirale na tragični usud svog člana i obitelji Ivice Šuškovića, tako su reagirale i u ratu kada je trebalo spašavati svoje ranjene suborce i ugrožene civile. Danas, nakon gotovo tri desetljeća, želja nam je da se kroz pjesmu ponovno okupimo da bismo se solidarizirali pomažući jedni drugima.

Kako i Udruga veterana SJP Alfe mijenja svoju paradigmu otkrivajući novi smisao u humanitarnom radu, tako i svi mi dobivamo priliku da kroz pjesmu i svoje djelovanje zajednički poručimo ''Nisi sam''. Važnost mnogobrojnih humanitarnih akcija u Hrvatskoj ukazuju na tešku situaciju u društvu. Ukoliko ''Nisi sam'' pokrene kotač zamašnjak pozitivnih promjena u svijesti svih nas, onda je poruka pjesme ispunila svoj cilj. Budimo zajedno, budimo iscjeljujući za društvo koje nas treba lišeno svakih podjela.

Na kraju, zahvaljujemo svim medijima na velikoj podršci u realizaciji i širenju humanosti kad su mnogi već izgubili i posljednju nadu.
Tim ''Nisi sam''

Tagovi: Alen Nižetić, Krešimir Butković, Croatia Records, Udruga SJP Alfe, Carmen Borošić, Goran Topolovac
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE