GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Piano Loop festival od 16. do 20. kolovoza u Podrumima Dioklecijanove palače

Piano Loop festival od 16. do 20. kolovoza u Podrumima Dioklecijanove palače
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2020 / 13:46
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Sedmi Piano Loop festival u znaku je hrvatskih pijanista, a održat će se od 16. do 20. kolovoza u Podrumima Dioklecijanove palače u Splitu, priopćili su u ponedjeljak organizatori festivala

Festival organiziraju Udrugu Piano u partnerstvu s Muzejom grada Splita i Glazbenom školom Josipa Hatzea, a nastupaju istaknuti pijanisti različitih naraštaja, od Ivana Krpana, preko Martine Filjak i Gorana Filipeca do Kemala Gekića.

Festival otvara već tradicionalni pijanistički maraton Piano 24 na kojem će posjetitelji, uz slobodan ulaz, tijekom cijeloga dana moći poslušati neke od najperspektivnijih mladih glazbenika, poput Mije Pečnik, Arsena Dalibaltayana, Barbare Cvitanović te Ivana Petrovića-Poljaka.

Prvi recital, 17. kolovoza, održat će nagrađivani pijanist Ivan Krpan, koji će izvesti djela J. S. Bacha, B. Berse i F. Liszta.

Virtuozna pjesnikinja klavira Martina Filjak 18. kolovoza recital otvara djelima J. Haydna i J. S. Bacha F. Liszta.

Opus Franza Liszta je i u recitalu Gorana Filipeca, pijanista poznatog po visoko virtuoznim te izuzetnim interpretacijama djela mađarskog skladatelja kojeg promovira te njeguje i u sklopu Ženevskog društva Franz Liszt, čiji je predsjednik te jedan od osnivača.

Festival tradicionalno zatvara Kemal Gekić recitalom 20. kolovoza, kojim će obilježiti 250. godišnjicu rođenja jednog od najpoznatijih i najizvođenijih skladatelja Ludwiga van Beethovena, izvedbom najljepših sonata iz njegova opusa: Mjesečeve sonate, Appassionate i Waldstein.

Kao posebno iznenađenje za publiku Gekić je pripremio i jednu autorsku skladbu, koju će praizvesti upravo na splitskom koncertu.

U sklopu festivala i ove godine održavaju se pijanistički seminari, pa će tijekom sedam dana u okviru Piano Loop akademije seminare održati Grigory Gruzman, Andreas Frölich i Kemal Gekić.

Naslanjajući se na program Piano Loop festivala, ističu organizatori, ovogodišnji pijanistički maraton daje priliku najperspektivnijim mladim hrvatskim pijanistima, koji u općoj oskudici javnih nastupa izazvanoj epidemijom koronavirusa vape za publikom.

Sedmi Piano loop festival održava se uz potporu Grada Splita i Ministarstva kulture. Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima Adriaticketa, a u skladu s novim epidemiološkim mjerama broj posjetitelja je ograničen.

Tagovi: Piano Loop festival, Kemal Gekić, Podrumi Dioklecijanove palače, Ivan Krpan, Martina Filjak, Goran Filipec
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE