GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Peter Jackson snima dokumentarac o Beatlesima iz još neprikazanih snimki

Peter Jackson snima dokumentarac o Beatlesima iz još neprikazanih snimki
DOKUMENTARCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2020 / 09:04
Autor: SEEbiz / Bug.hr
LONDON - Dokumentarac naziva The Beatles: Get Back nastat će iz izvornih, nikada do sada viđenih, video snimki.

Njih je redatelju na raspolaganju preko 60 sati, a nastale su u siječnju 1969. godine, dakle pred sam kraj postojanja slavne grupe. Uz njih postoji i preko 150 sati nikada objavljenih audio zapisa koji će biti iskorišten za stvaranje filma.

Sve će ove materijale Jackson, u suradnji s Disneyem i kompanijom Apple Corps, digitalizirati kako bi se film mogao producirati korištenjem modernih tehnologija.

Iako zbog pandemije ove godine nećemo moći gledati novi dokumentarni film o Beatlesima, njegov redatelj Peter Jackson kao božićni poklon na YouTube je postavio petominutni isječak iz njega. Svakom pravom fanu glazbe liverpulskog benda ovo će biti prava poslastica, a Jackson obećava da će film biti dovršen nagodinu, vjerojatno u kolovozu.

U filmu će biti prikazan i puni koncert Beatlesa u trajanju od 42 minute. Bio je to ujedno i njihov zadnji nastup uživo, snimljen na krovu Londonskog sjedišta Apple Corpsa, 30. siječnja 1969. godine. Stare snimke većinom prikazuju članove benda u opuštenoj atmosferi s proba za taj koncert. Nesumnjivo je da će to biti zanimljiv prikaz "iza scene" vjerojatno najslavnije pop grupe u povijesti.

Apple je bio naziv producentske kuće koju su 1968. osnovali Beatlesi. Ime je kasnije "posudio" Steve Jobs za svoju kompaniju, tada nazvanu Apple Computer. Uslijedila je, dakako, tužba, koju su glazbenici podigli 1978. Tri godine kasnije Apple se nagodio s njima, isplatio odštetu, a da bi zadržao pravo na ime obećao je da se neće baviti glazbom. To ih nije spriječilo da 20-ak godina kasnije pokrenu iTunes.

Zbog novih sporova oko imena glazba Beatlesa pojavila se na iTunesima tek 2010. godine, nakon što je umro dotadašnji vlasnik autorskih prava na sve njihove pjesme – Michael Jackson. Danas autorska prava za glazbu Beatlesa drži Sony, dok je Apple Corps i dalje u vlasništvu članova (i nasljednika pokojnih članova) benda te se bavi projektima poput ovog filma.

Tagovi: Peter Jackson, The Beatles, Sony, Disney, Apple Corps, Steve Jobs, Michael Jackson
PROČITAJ I OVO
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE