GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pavarotti posthumno dobiva zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu

Pavarotti posthumno dobiva zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2022 / 07:24
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Talijanski tenor Luciano Pavarotti, koji je preminuo 2007., bit će posthumno počašćen zvijezdom na Stazi slavnih u Hollywoodu 24. kolovoza.

Pavarottijeva zvijezda bit će 2730. zvijezda na ovom poznatom holivudskom bulevaru,a na događaj je kao govornik pozvan američki dirigent James Conlon.

U ime obitelji svečanosti će nazočiti Cristina Pavarotti, jedna od tri pjevačeve kćeri iz prvog braka.

Pavarotti, rođen u Modeni 1935., smatra se jednim od najvažnijih tenora 20. stoljeća, nastupao je u svim velikim opernim kućama svijeta. Svjetsku slavu stekao je i izvedbama "Tri tenora", s Placidom Domingom i Joseom Carrerasom.

Bio je poznat i po svojim dobrotvornim koncertima pod nazivom Pavarotti & Friends, na kojima je pjevao duete sa svjetskim rock i pop zvijezdama. Preminuo je od raka gušterače 6. rujna 2007. u 71. godini života.

Tagovi: Luciano Pavarotti, Staza slavnih u Hollywoodu, Placido domingo, Jose Carreras
PROČITAJ I OVO
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE