GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paul McCartney najavljuje dvotjednu američku turneju, prve nastupe uživo od 2019.

Paul McCartney najavljuje dvotjednu američku turneju, prve nastupe uživo od 2019.
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2022 / 10:07
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Sir Paul McCartney ovo proljeće planira održati američku koncertnu turneju s 14 nastupa koje će početi na sjeverozapadu SAD-a, što će biti njegov prvi niz nastupa uživo nakon svjetske turneje 2019., objavio je u petak bivši Beatle.

Turneja "Got Back" počet će 28. travnja u Spokaneu u Washingtonu, nakon čega slijede uzastopni koncerti u Climate Pledge Areni u Seattleu 2-3. svibnja, prema objavljenom rasporedu turneje na njegovoj službenoj internetskoj stranici.

Predviđeno je da se turneja zaustavi u još 11 američkih gradova tijekom sljedećih šest tjedana, a završit će se na stadionu Met Life u East Rutherfordu u New Jerseyju 16. lipnja, dva dana prije McCartneyjeva 80. rođendana.

Izlazak McCartneyja na pozornicu zasigurno će biti jedan od vrhunaca glazbene scene na proljeće i ljeto 2022. jer se zvijezde počinju vraćati nastupima uživo nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom covida-19.

McCartney je jedan od najvećih tekstopisaca 20. stoljeća u suradnji Beatlesa iz 1960-ih s pokojnim Johnom Lennonom. Njegova zadnja svjetska turneja od 39 dana završila je rasprodanim nastupom u srpnju 2019. na stadionu Dodger u Los Angelesu.

"Rekao sam na kraju zadnje turneje da se vidimo sljedeći put. Rekao sam, da ću se javiti. Pa, vratio sam se", rekao je glazbenik, aludirajući na hit Beatlesa iz 1969. "Get Back".

Pisanje i snimanje pjesme istaknuto je u "The Beatles: Get Back", nedavno objavljenoj seriji dokumentarnih filmova u režiji Petera Jacksona o pripremi albuma "Let It Be" iz 1970. godine.

Nadolazeća turneja uključuje McCartneyjeve prve koncerte u tri južna grada - Hollywoodu, Florida; Knoxvilleu, Tennessee; i Winston-Salemu, Sjeverna Karolina. Također će svirati u Fort Worthu, Teksas, prvi put otkako se ondje pojavio 1976. s Wingsima, te u Baltimoreu prvi put nakon koncerta Beatlesa 1964. godine.

Turneju Get Back zaokružuju nastupi u Bostonu, Los Angelesu, Oaklandu u Kaliforniji, Orlandu na Floridi i Syracuseu u New Yorku.

Tagovi: Paul McCartney, The Beatles
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE