GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovogodišnja Noć muzeja 29. siječnja u digitalnom okruženju

Ovogodišnja Noć muzeja 29. siječnja u digitalnom okruženju
MUZEJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2021 / 13:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Od petka su otvorene prijave za 16. Noć muzeja koja će se na temu "Zadaće muzeja u uvjetima kriza" održati u petak, 29. siječnja u digitalnom okruženju, a dio i na otvorenom, ondje gdje će to biti moguće u skladu s epidemiološkim mjerama.

Sudjelovanje u jednoj od najpopularnijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj prijavljuje se od 8. do 21. siječnja na https://nocmuzeja.hr/registracija.

"Proteklih 15 godina Noć muzeja je obilježila upravo masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300.000 posjeta tijekom jedne noći", podsjeća organizator, Hrvatsko muzejsko društvo (HMD).

Kako to zbog pandemije i posebnih epidemioloških uvjeta ove godine nije moguće, događanja će se održavati online, osim na onim lokacijama i sadržajima koje mogu biti na otvorenom, ponovno u skladu s propisanim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

U okolnostima kada se većina kulturnih događanja odgađa ili potpuno seli u digitalne kanale i nakon konzultacija s muzejskom zajednicom, u HMD-u je odlučeno a će se i Noć muzeja prilagoditi novim okolnostima.

Kako je manifestacija Noć muzeja u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, organizatori njezinog šesnaestog izdanja nastojat će zajedno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da pretežito virtualno uživa u pripremljenim događanjima, poručuju iz Društva.

Zbog specifične situacije neće biti programske knjižice, plakata ni banera, budući da će svi prijavljeni programi biti vidljivi na digitalnoj platformi Noći muzeja 2021.

Hrvatska televizija, kao dugogodišnji partner manifestacije, pripremit će posebnu emisiju na svom prvom programu i koristiti materijal koji će biti na digitalnoj platformi.

Predstavit će se i rezultati ankete provedene u muzejskoj zajednici o tome kako su muzeji odgovorili na 'lockdown' i otvaranje prema digitalnim kanalima komunikacije, ali i općenito na krizna vremena, otežana i potresima u Hrvatskoj koji su oštetili brojne muzeje i kulturno-povijesnu jezgru.

Od prvog izdanja 2005. godine do danas Noć muzeja zabilježila je skoro 3.5 milijuna posjetitelja.

Tagovi: Noć muzeja, Hrvatsko muzejsko društvo
PROČITAJ I OVO
HAVC, producenti i redatelji osudili svako nasilje, pa i seksualno
OSUDA
HAVC, producenti i redatelji osudili svako nasilje, pa i seksualno
ZAGREB - Hrvatski audiovizualni centar je "bezrezervno i oštro" osudilo svaki oblik nasilja, uznemiravanja, zlouporabe položaja, ovlasti, autoriteta ili zavisnosti, a koje uzrokuje strah, neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje, neovisno je li takvo ponašanje spolne naravi ili nije.
Rock&Off nagrade za životno djelo Glavanu i Vrdoljaku
PRIZNANJA
Rock&Off nagrade za životno djelo Glavanu i Vrdoljaku
ZAGREB - Ovogodišnje Rock&Off nagrade za životno djelo dodijeljene su posthumno glazbenim kritičarima Darku Glavanu i Draženu Vrdoljaku, koji su svojim tekstovima obilježili nekoliko desetljeća na glazbenoj sceni, educirali i formirali glazbeni ukus mnogih generacija.
Muzej za umjetnost i obrt partner u međunarodnom projektu Europske unije Artnouveau 2
PARTNERI
Muzej za umjetnost i obrt partner u međunarodnom projektu Europske unije Artnouveau 2

ZAGREB - Muzej za umjetnost i obrt partner je u međunarodnom projektu Europske unije Artnouveau 2 kojemu je cilj jačanje kulturnog identiteta dunavske regije uspostavom zajedničke secesijske baštine

Svetislav Basara dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine
KNJIŽEVNE NAGRADE
Svetislav Basara dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine
BEOGRAD - Svetislav Basara dobitnik je 67. Ninove nagrade za roman “Kontraendorfin”, saopštio je danas žiri ove prestižne književne nagrade.
Objavljeno hrvatsko izdanje knjige izabranih pjesama Carol Ann Duffy
POEZIJA
Objavljeno hrvatsko izdanje knjige izabranih pjesama Carol Ann Duffy

ZAGREB - Nakladnik V.B.Z. objavio je prvi puta na hrvatskom izbor izabranih pjesama nagrađivane britanske pjesnikinje Carol Ann Duffy, okupljenih u opsežnom izdanju "Gramatika svjetla" čiji prijevod potpisuje Tomislav Kuzmanović.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE