GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osmo izdanje najpopularnije knjige Mihajla Pantića

Osmo izdanje najpopularnije knjige Mihajla Pantića
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2020 / 16:44
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Novo, osmo izdanje najčitanije knjige priča Mihajla Pantića "Ako je to ljubav" upravo je objavljeno u izdanju "Arhipelaga", saopštio je ovaj izdavač.

Objavljena prvi put 2003. godine, knjiga “Ako je to ljubav” nagrađena je Andrićevom nagradom za knjigu priča godine, potom priznanjima “Karolj Sirmai” i “Zlatni Hit Liber”, a u Rusiji nagradom “Jugra-Rusija”.

“U knjizi ‘Ako je to ljubav’ srećemo pripovedanje o elementarnim stvarima. Pantićeve priče kreću se u rasponu od ljubavi do smrti, od grada do reke, od sna do prijateljstva. U prisenku ovih priča pomalja se Novi Beograd, kao povlašćeni prostor pripovedanja, kao mesto neobičnih susreta i događaja, kao novi grad koji postepeno stiče svoju istoriju i upoznaje njene izazove.

Pantić najviše govori o neuporedivim trenucima ljudskog života u kojima se otvaraju duboki uvidi u svakodnevicu, u sopstvenu intimu, u bliže i dalje okruženje, u ono što volimo ili u ono što težimo da razumemo. Govoreći i o onom što je nedokučivo i neizrecivo u svakodnevici, Pantićeve priče donose iskustvo ispričano u prosvetljujućem času spoznaje”, navodi izdavač, uz ocenu da se “odavno u srpskoj prozi nije pisalo tako ubedljivo kao u pričama Mihajla Pantića iz te knjige”.

Tagovi: Mihajlo Pantić, Arhipelag
PROČITAJ I OVO
Najavljena nova sezona Zagrebačke filharmonije
SEZONA
Najavljena nova sezona Zagrebačke filharmonije
ZAGREB - Nova, 151. koncertna sezona Zagrebačke filharmonije donosi od jeseni, ponovno u svojem domu na pozornici KD Lisinski, bogat i raznolik koncertni program s gostovanjima cijenjenih svjetskih dirigenata, solista i glazbenih prvaka, od ove godine proširen za novi, Bijeli ciklus.
Dimensions festival sa srpnja prebačen na rujan
FESTIVALI
Dimensions festival sa srpnja prebačen na rujan

ZAGREB - Festival elektroničke glazbe Dimensions neće se održati početkom srpnja, kako je ranije bilo najavljeno, nego od 2. do 6. rujna u Garden Resortu u Tisnom.

Moulin Rouge se za posjetitelje otvara u rujnu
OTVORENJE
Moulin Rouge se za posjetitelje otvara u rujnu

PARIZ - Slavni pariški Moulin Rouge ponovno otvara vrata za posjetitelje u rujnu, nakon najduljeg zatvaranja u više od stoljeća, objavljeno je u ponedjeljak.

Fotografski natječaj u povodu 83. obljetnice rođenja Arsena Dedića
FOTOGRAFIJA
Fotografski natječaj u povodu 83. obljetnice rođenja Arsena Dedića
ŠIBENIK - Udruga "KOLEKTIV4B" iz Šibenika pokrenula je fotografski natječaj pod nazivom "Djevojka iz moga kraja" u povodu obilježavanja 83. obljetnice rođenja istaknutoga hrvatskog skladatelja, književnika, pjesnika i kantautora Arsena Dedića, a rok za prijavu je 20. lipnja.
UNESCO: Muzeji će i u ovoj godini biti u gubitku
PREDVIĐANJA
UNESCO: Muzeji će i u ovoj godini biti u gubitku
ZAGREB - U ažuriranoj verziji izvješća o utjecaju krize prouzrokovane pandemijom koronavirusa UNESCO predviđa da će, s obzirom na pad u međunarodnom turizmu, statistike posjećenosti i prihoda muzeja u 2021. ostati na prošlogodišnjoj razini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE