GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odbačena Deppova tužba za klevetu protiv Suna

Odbačena Deppova tužba za klevetu protiv Suna
PRESUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2020 / 16:42
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Holivudska zvijezda Johnny Depp u ponedjeljak je izgubio tužbu za klevetu protiv britanskog tabloida Suna koji je objavio da je "zlostavljao suprugu" nakon što je sudac londonskog Visokog suda presudio da je više puta napao svoju bivšu partnericu te je doveo do toga da strahuje za vlastiti život.

U presudi koja bi mogla ozbiljno naštetiti Deppovoj reputaciji i karijeri, sudac Andrew Nicol rekao je da prihvaća tvrdnje bivše supruge glumca, glumice Amber Heard koja ga je optužila za zlostavljanje u burnoj petogodišnjoj vezi.

"Otkrio sam da je većina navodnih napada gospodina Deppa na gospođu Heard dokazana prema građanskim standardima", rekao je Nicol. "Podnositelj nije uspio u svojoj tužbi za klevetu", dodao je sudac.

Deppovi odvjetnici nazvali su presudu "perverznom i zbunjujućom" i poručili da bi bilo smiješno ne uložiti žalbu.

Depp (57), zvijezda filmova "Pirati s Kariba" i "Edward Škaroruki", tužio je tvrtku News UK, izdavača Suna i novinara tog lista Dana Woottona zbog članka iz 2018. u kojemu se navodi da je Depp bio nasilan prema Heard (34).

Sudac Nicol presudio je da su optužbe iznesene u listu "u osnovi istinite" i zbog toga je "odbačena" Deppova tužba za klevetu.

Na londonskom Visokom sudu su tri tjedna u srpnju trajala ročišta u kojima su se iznosili dokazi o navodnim aferama u njihovom braku, njegovom hedonističkom načinu života i borbi s pićem i drogama te svađama.

Heard je rekla da bi se Depp znao pretvoriti u "čudovište" i često joj prijetio da će je ubiti. Opisala je 14 slučajeva ekstremnog nasilja i optužila ga za gušenje, udaranje, šamaranje i šutiranje.

Sudac je prihvatio dokaze za 12 navoda, uključujući napad na nju nakon proslave njezinog 30. rođendana te još jedan napad u kojem je zaradila masnice na oku. Također je prihvatio njezin opis trodnevne kalvarije i "sustavnih i višestrukih napada" dok su bili u Australiji.

"To je znak njegovog dubokog bijesa jer je priznao oslikavanje grafita u krvi svojim ozlijeđenim prstom i, kao da to nije bilo dovoljno, umočio je svoj ozlijeđen prst u boju i nastavio pisati poruke i druge stvari", rekao je Nicol.

"To je moralo biti zastrašujuće. Prihvaćam da je gospođa Depp strahovala za svoj život."

Par se upoznao na snimanju filma "Portorikanske noći: dnevnik opijanja" 2011. godine. Vjenčali su se 2015., a rastali 2016.

Depp je rekao na sudu da nikad nije bio nasilan prema bivšoj ženi i da mu ona želi podvaliti. Dodao je da je ozlijedio prst kada je Heard na njega bacila bocu votke tijekom žestoke svađe u Australiji.

No Nicol je odbacila njegovu verziju priče kako je izgubio dio prsta te njegove tvrdnje da je sponzoruša i da mu želi podvaliti.

Sudac je također rekao da je "malo vjerojatno" da je Heard ili netko od njezinih prijatelja izvršio nuždu u njihov krevet kako Depp tvrdi.

Deppovi odvjetnici kažu da je "zabrinjavajuće" što se sudac oslonio na svjedočenje Heard, a odbacio dokaze policajaca, njezinog bivšeg savjetnika i drugih svjedoka.

"Presuda je toliko manjkava da bi bilo smiješno da se gospodin Depp ne žali", objavila je odvjetnička tvrtka Schillings.

Depp je također podigao tužbu za klevetu vrijednu 50 milijuna dolara protiv Heard na sudu u Virginiji zbog komentara koji je napisala za Washington Post.

Odvjetnica Heard, Elaine Charlson Bredefort, priopćila je da ova presuda "nije iznenađenje".

Sun je objavio da je presuda "zadivljujuća pobjeda" za slobodu tiska.

"Žrtve obiteljskog nasilja nikada se ne smiju ušutkati i zahvaljujemo sucu na pažljivom razmatranju, a Amber Heard na hrabrosti pri iznošenju dokaza sudu", priopćio je Sun.

Tagovi: Johnny Depp, The Sun, Amber Heard
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE