GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obuljen Koržinek: Prema mišljenju Ministarstva, HNK se držao svih mjera

Obuljen Koržinek: Prema mišljenju Ministarstva, HNK se držao svih mjera
HNK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2020 / 12:52
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek kazala je za N1 da su joj neshvatljive optužbe za neprovođenje mjera i nemar prema zaposlenicima, na račun intendantice zagrebačkog HNK Dubravke Vrgoč, jer je Vrgoč poduzela sve što je bilo u njenoj nadležnosti.

Ovo je jedna jako tužna situacija i smrt jednog pjevača iz zbora, koji se zloupotrebljava na jedan ružan način, kazala je ministrica.

"Pristupili smo ovome ozbiljno i zatražili sva očitovanja od HNK. Ono što smo dobili uputit ću kazališnom vijeću. Prema mišljenju i nas u Ministarstvu kulture i onih koji su do sada bili u nadzoru, HNK se držalo svih mjera. O tome postoje brojni podaci i to od ožujka. Ne mogu ništa drugo napraviti nego apelirati, kao što sam apelirala i u prvom razgovoru s predstavnikom sindikata, da se u javnost ne izlazi s poluinformacijama", rekla je Nina Obuljen Koržinek.

"Nažalost, virus je svuda oko nas, svatko se može zaraziti, sve više ljudi ne zna gdje su se zarazili, a podizati kaznenu prijavu protiv bilo koga tko je poduzeo sve mjere za mene je neshvatljivo. Mislim da je motiv osoba koje se time bave vjerojatno neki drugi. Nastavit ćemo pratiti. To nije samo HNK Zagreb, u kontaktu sam sasvim ravnateljima institucija, intendantima... teške su odluke", kazala je ministrica.

"Zaista ne razumijem poriv, to je mali broj stalno istih ljudi. Sugerirala bih napraviti razgovore i s drugim ljudima.

Mi smo istovremeno dobivali apele od mnogih umjetnika koji nas mole da omogućimo da nastave raditi. I u drugim kazalištima ovise o ulaznicama. Situacija je ozbiljna i teška i tako joj treba pristupati", rekla je, među ostalim, Obuljen Koržinek.

To je, kaže, profesija u kojoj je veća opasnost. Ipak, naglašava, sva nacionalna kazališta redovito testiraju svoje zaposlenike.

"Kazališta testiraju zaposlenike, apeliraju da zaposlenici smanje kontakte van kazališta, smanjene su forme u kojima se nastupa... Kada naiđe zaraza u nekom ansamblu, on prestaje s nastupima i nastupa drugi. Odvojene su i tehnike koje se ne susreću", pojasnila je ministrica.

"Ovo je vrijeme solidarnosti i bilo kakvo plasiranje poluinformacija u društvu nešto je što treba osuditi. Apeliram na sve da sjednu za stol. Intendantica je u stalnoj komunikaciji sa svim zaposlenicima, ansambilma...

Apeliram na sve da zadržimo razinu komunikacije koja se temelji na provjerenim činjenicama i da ne dižemo tenzije. Pogotovo ne da se barata tezom da će se nekoga tužiti za ubojstvo iz nehaja i tvrditi da je pokojni pjevač bio na pokusu ili predstavi na kojoj nije uopće nastupao, o čemu postoji evidencija. To je za svaku osudu", rekla je ministrica.

Tagovi: Nina Obuljen Koržinek, Ante Topić, Hrvatsko narodno kazalište
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE