GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obuljen Koržinek: Nema dokaza da su se u zagrebačkom HNK kršile mjere

Obuljen Koržinek: Nema dokaza da su se u zagrebačkom HNK kršile mjere
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2021 / 13:58
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek poručila je u utorak sa saborskog aktualnog prijepodneva kako nema nikakvih dokaza da su se u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) kršile epidemiološke mjere zaštite od zaraze koronavirusom.

„Nikakvog dokaza nema da su se kršile mjere, upravo suprotno, tri inspekcije koje su bile u HNK to su utvrdile“, odgovorila je ministrica Zlatku Hasanbegoviću koji je izjavio kako je višegodišnja agonija HNK, u kojoj glavnu ulogu ima „ministričina miljenica“, intendantica Dubravka Vrgoč kulminirala neprovođenjem epidemioloških mjera.

Po tvrdnjama sindikalnih predstavnika Vrgoč je prekršila važeće propise te izbjegla zaštiti svoje djelatnike, rekao je zastupnik, navodeći da su sindikalni povjerenici zatražili njenu smjenu i zbog suptilnog zastrašivanja zaposlenika. Kada ćete, sukladno zakonu i statutu, Vladi uputiti zahtjev za njeno razrješenje s mjesta intendantice HNK u Zagrebu, upitao je.

Ministrica mu odgovara da je u zadnja dva mjeseca prikupila sve dostupne podatke, no budući da je podignuta kaznena prijava prepustit će DORH-u da procijeni je li bilo kršenja zakona ili ne.

Razgovarala sam s upravom kazališta, predstavnicima sindikata, umjetnicima koji imaju potpuno drugačije mišljenje, nema nikakvog dokaza da su se kršile mjere, upravo suprotno, kaže Obuljen Koržinek i navodi kako je jučer u razgovoru s predstavnicima radničkog vijeća upozorila da je jedan broj umjetnika, mimo odluke uprave, nastupao izvan kazališta.

Navela je i rezultate HNK u prošloj godini: više od 6 milijuna prihoda, preko 400 izvedbi, brojne koprodukcije… Sve dok publika dolazi u kazalište, dok su umjetnici zadovoljni, neće se steći uvjeti da preispitujem je li netko uspješno ili neuspješno radi, nikad to neću raditi na temelju paušalnih procjena, kazala je.

Tagovi: Nina Obuljen Koržinek, Hrvatsko narodno kazalište, Dubravka Vrgoč, Ante Topić
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE