GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obuljen Koržinek nagovijestila što će raditi medijski dio Ministarstva kulture

Obuljen Koržinek nagovijestila što će raditi medijski dio Ministarstva kulture
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2020 / 19:39
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek pojasnila je zašto se Ministarstvu kulture sada u naziv dodaju i mediji te iznijela još neke novosti iz njezinog resora.

Gostujući u dnevniku televizije N1, Obuljen je obećala kako širenje resora ne znači nikakav atak na medije i kako je nadležnost ministarstva vrlo jasna.

- Nekoliko je razloga. Dugo su postojale inicijative, s obzirom na to da ministarstvo pokriva područje medija i da se taj dio posebno istakne. Mi imamo normativni okvir i za audovizualnu djelatnost, preuzeli smo i nadležnost za osmišljavanje politika u području autorskih prava', rekla je.

Upitana smatra li da previše informacija u medijima dolazi od neimenovanog izvora, Obuljen se donekle složila.

- Neimenovani izvor postoji kao termin, pojam i kao metoda jako dugo u medijima i u novinarstvu. Gdje se primarno štitilo izvor zbog osjetljivosti temi. Prečesto imamo neimenovane izvore, pogotovo sad kad se sastavlja Vlada', komentirala je ministrica Obuljen Koržinek.

O sastanku Milanovića i Plenkovića na kojem je Plenkoviću uručen mandat za sastavljanje Vlade, kaže:

- Ako su dvije osobe na tako visokoj dužnosti razgovarale u četiri oka, onda je jedino relevantno ono što su rekli nakon sastanka u izjavama za medije'.

Na kraju, ministrica je otkrila i tko od političara uživa u umjetnosti.

- Predsjednik Hrvatskog sabora je čak i više u kazalištu nego ja. Dolazi uvijek tamo s članovima svoje obitelji. Neke ćete češće vidjeti na izložbama, neke u kazalištu, neke na koncertima. Ja se uvijek radujem kad političari dolaze na kulturna zbivanja', kazala je Obuljen Koržinek.

Tagovi: Nina Obuljen Koržinek, Ministarstvo kulture, mediji, Andrej Plenković, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE